Re: Dohoda o proved. prace, o proved. či
>>Dobrý den, prosím o radu, zda nevíte jak je to se
>>mzdou u Dohody o provedení práce, Doh. o provedení
>>činnosti a Částečný úvazek? Mám na mysli, když jsem
>>vedena na
>>ÚP a chci si přivydělat. Měsíčně si mohu vydělat
>>3977,50,- hrubého. Kolik a co se mi u výše uvedených
>>smluv
>>odečítá z této hrubé mzdy? Prosím napište. Moc
>>děkuji.
>
>Pokud podepíšete prohlášení:
>
>DPČ:
>
>hrubá mzda - zdrav. - soc. = základ daně
>
>12 % ze základu daně (zaokrouhleného na stovky nahoru)
>- 600,- na poplatníka
>
>DPP:
Odpověˇnení přesná:
DoPČ hrubý výdělek se sníží o odvody na S a Zpojištění a dále o daň z příjmu tato malá částka 15%
DoPP pouze o daň 15%, ale můžete u jednoho zaměstnavatele v roce odpracovat pouze 100 hodin! (v příštím roce 150)
>
>12% z hrubé mzdy - 600,- na poplatníka
>
>
>
>snad jsem to napsal správně ;-)
Proč 15 %, když je na pracáku, může podepsat prohlášení a daní se dle tabulek - 12 %.
Upřesňuji, u těchto drobných PP je někdy problém, protože zaměstnanec podepíše u každého zaměstnavatele cokoli. Abych se vyhnula problémům daním konečnou srážkovou a jenom v případě věrohodné osoby nechám podepsat Daň. prohl. a potom je to 12%
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 8. 2006 18:41
Dobrý den, prosím o radu, zda nevíte jak je to se mzdou u Dohody o provedení práce, Doh. o provedení činnosti a Částečný úvazek? Mám na mysli, když jsem vedena na ÚP a chci si přivydělat. Měsíčně si mohu vydělat 3977,50,- hrubého. Kolik a co se mi u výše uvedených smluv odečítá z této hrubé mzdy? Prosím napište. Moc děkuji.