Re: Dohoda o proved. prace, o proved. či
>>Dobrý den, prosím o radu, zda nevíte jak je to se
>>mzdou u Dohody o provedení práce, Doh. o provedení
>>činnosti a Částečný úvazek? Mám na mysli, když jsem
>>vedena na
>>ÚP a chci si přivydělat. Měsíčně si mohu vydělat
>>3977,50,- hrubého. Kolik a co se mi u výše uvedených
>>smluv
>>odečítá z této hrubé mzdy? Prosím napište. Moc
>>děkuji.
>
>Pokud podepíšete prohlášení:
>
>DPČ:
>
>hrubá mzda - zdrav. - soc. = základ daně
>
>12 % ze základu daně (zaokrouhleného na stovky nahoru)
>- 600,- na poplatníka
>
>DPP:
Odpověˇnení přesná:
DoPČ hrubý výdělek se sníží o odvody na S a Zpojištění a dále o daň z příjmu tato malá částka 15%
DoPP pouze o daň 15%, ale můžete u jednoho zaměstnavatele v roce odpracovat pouze 100 hodin! (v příštím roce 150)
>
>12% z hrubé mzdy - 600,- na poplatníka
>
>
>
>snad jsem to napsal správně ;-)
Proč 15 %, když je na pracáku, může podepsat prohlášení a daní se dle tabulek - 12 %.
Upřesňuji, u těchto drobných PP je někdy problém, protože zaměstnanec podepíše u každého zaměstnavatele cokoli. Abych se vyhnula problémům daním konečnou srážkovou a jenom v případě věrohodné osoby nechám podepsat Daň. prohl. a potom je to 12%
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
15. 8. 2006 18:41
Dobrý den, prosím o radu, zda nevíte jak je to se mzdou u Dohody o provedení práce, Doh. o provedení činnosti a Částečný úvazek? Mám na mysli, když jsem vedena na ÚP a chci si přivydělat. Měsíčně si mohu vydělat 3977,50,- hrubého. Kolik a co se mi u výše uvedených smluv odečítá z této hrubé mzdy? Prosím napište. Moc děkuji.