Re: DPH z přijatých plateb
Na zálohové faktuře, kterou vystavíte si můžete předpočítat DPH, které ale DPH není, protože zálohová faktura není daňový doklad a nemůže si na jejím základě nikdo žádné DPH nárokovat. Tzn. Zálohová faktura je na 1190,- Kč. Fakturujete 1000 + 190 budoucí DPH. SW, který používáme umí to, že pokud mi odběratel zaplatí 1190, program mi nic nepřepočítává a nechá mi 1000 základ + 190 DPH. Pokud ale nemáte předem určenou částku základu daně a daň, tzn vycházíte z ceny včetně daně. Potom je správný postup, který uvádíte. Tedy podle §37 odst.b.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
16. 8. 2006 10:21
Dobrý den,můžete mi prosím někdo poradit ohledně výpočtu DPH z přijaté platby?Autoři software,který naše firma zakoupila,tvrdí,že výpočet se má provádět vynásobením přijaté částky koeficientem 19/119 (nebo 5/105),zaokrouhleným na 4 desetinná místa.My jsme ho ale počítali dosud, že jsme přijatou částku dělili 1,19 (1,05) a DPH pak počítali z vypočteného základu (a vyšlo to vždy přesně).Výpočet pomocí koeficientu není přesný a u větších částek se pohybuje v řádech desítek korun,což se mi nelíbí.Předem děkuji za odpovědi.