Re: Jaké jsou náležitosti faktury s DPH
pokud jde o zahranicni fakturu, resp. z EU (i kdyz v cestine), a misto plneni je v CR, tak je to spravne. Na fakture je castka bez DPH - DPH odvadite vy.... nevim, jak je to presne (napr. u zbozi odvadite i zaroven narokujete), kazdopadne vy odvedete DPH ve vysi 19% z castky uvedene na fakture - na zahr. fakturach neni vycislena DPH, to je OK
Re: Jaké jsou náležitosti faktury s DPH
já moc děkuji, sice nechápu význam, proč se to účtuje i na vstupu i výstupu (pokud je to služba, která dál nejde), ale díky za reakci :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 8. 2006 11:36
Mám problém, nemohu najít, jaké jsou zákonné náležitosti daňového dokladu. Dostalo se mi do ruky vyúčtování, kde máme zaplatit částku třeba 10.000,- Fakturou to jistá firma nazývá, je v češtině, ale firma je z Holandska. A píše, že služby jím poskytované podléhají DPH. Vaše společnost je povinna přiznat daň v ČR. Ale nikde není napsáno, kolik ta daň činí. Na co se mohu obrátit v zákoně, že tam ta daň musí být vyčíslená? Nebo mi alespoň napište, jestli se mýlím nebo jestli to tak opravdu jde :o)
Děkuji moc. Mira S.