Re: Jaké jsou náležitosti faktury s DPH
pokud jde o zahranicni fakturu, resp. z EU (i kdyz v cestine), a misto plneni je v CR, tak je to spravne. Na fakture je castka bez DPH - DPH odvadite vy.... nevim, jak je to presne (napr. u zbozi odvadite i zaroven narokujete), kazdopadne vy odvedete DPH ve vysi 19% z castky uvedene na fakture - na zahr. fakturach neni vycislena DPH, to je OK
Re: Jaké jsou náležitosti faktury s DPH
já moc děkuji, sice nechápu význam, proč se to účtuje i na vstupu i výstupu (pokud je to služba, která dál nejde), ale díky za reakci :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
16. 8. 2006 11:36
Mám problém, nemohu najít, jaké jsou zákonné náležitosti daňového dokladu. Dostalo se mi do ruky vyúčtování, kde máme zaplatit částku třeba 10.000,- Fakturou to jistá firma nazývá, je v češtině, ale firma je z Holandska. A píše, že služby jím poskytované podléhají DPH. Vaše společnost je povinna přiznat daň v ČR. Ale nikde není napsáno, kolik ta daň činí. Na co se mohu obrátit v zákoně, že tam ta daň musí být vyčíslená? Nebo mi alespoň napište, jestli se mýlím nebo jestli to tak opravdu jde :o)
Děkuji moc. Mira S.