Re: výplatní páska
zamestanavatel vam doplaci minimalni zdravotni pojisteni - zrejme zdravotni pojisteni z vaseho vydelku nedosahuje toho minima, ktere je treba odvest.... a pokud nemate jine zamestnani, tak on za vas musi odvadet aspon to minimum...
Ale zarazi me, ze vam to strhava kazdy mesic - toto se spis deje vyjimecne (napr. pri neodpracovani celeho mesice)
minulý měsíc jsem měla např. základní mzda 2116 kč, svátek 367 kč, dovolená 1470 kč, DPP 2116 kč, zdr poj. 358 Kč, soc.poj. 317 kč, daň 612 kč a srážka Zp z doplatku do MVZ 360 kč. Měla jsem odpracovaný celý měsíc / vlastně 11 dnů a zbytek byla dovolená a svátky /. Ale i když mám odpracovaný měsíc, tak to strhává.
Nejde o to, jestli máte odpracovaný celý měsíc, ale o to, jestli jste dosáhla minimální mzdy a tím pádem minimálního vyměřovacího základu pro odvoz ZP. Pokud ne, rozdíl mezi tím, co platíte ze skutečného vyměřovacího základu a tím, co vám schází do minima, musíte zaplatit sama.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 8. 2006 13:21
Mohla bych se zeptat co znamená údaj na výplatní pásce : 81 srážka ZP z doplatku do MVZ. Zaměstnavatel nám každý měsíc strhává kolem 360 korun a nevíme za co, když zdravotní a sociální pojištění máme již jednou stržené.