Re: vydaje
Ano, lze. Majetek porizeny pred zacatkem podnikani, ktery jsme poridili ne dele nez 1 rok pred zac.podnikanim, vlozime v porizovaci cene. Starsi majetek je treba ocenit dle zakona (nebo lze vlozit i s hodnotou 0, pokud nam nevadi, ze si o nej nesnizime prijmy). Na takto vlozeny majetek muzeme uplatnovat odpisy, a dale vydaje, ktere s nim souvisi (napr. dalsi komponenty k PC, udrzba..), u fotaku servis, karty, objektiv..).
Pozor na to, jakou merou je dany majetek pro podnikani vyuzivan. Pokud jen zcasti, je vhodne ponizit danove uzn.vydaje o takovou cast, rovnez i souvisejici vydaje. (Napr. na volani z mob. telefonu jen 50 % atd. ... ).
Kdyztak mi pisnete na mail, vysvetlim podrobne dle jednotlivych polozek
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 8. 2006 15:26
dobry den, zacinam podnikat v oblasti poskytovani software a rad bych se zeptal, zdali si do ucetnictvi jako vydaj mohu zahrnout faktury za kredit do mobilu ktery vlastnim jiz delsi dobu (drive nez jsem zacal podnikat), dale pak ruzne komponenty k PC ktere taky mam jiz z doby pred zacatkem meho podnikani a to same s fotakem k nemuz bych potreboval poridit novy objektiv. vsechny tyhle nove veci ke svemu podnikani potrebuji, ale nejsem si jisty jestli je mohu zahrnout do ucetnictvi kdyz pocitac, mobil i fotak jsem mel jiz pred zacatkem meho podnikani ... diky za odpoved