Re: Nemoc na VPP
ano musí mít neschopenku na obou místech. Ona u Vás pracuje jen na VPP?
Může mít neschopenku na HPP, ale nemusí mít neschopenku na VPP. Záleží na onemocnění a na charakteru práce a taky na povolených vycházkách. Neboli - pokud má neschopenku na HPP a v době povolených vycházek zvládne pracovat na VPP, ničemu to nebrání. Na druhou stranu pokud by VPP vykonávala mimo dobu povolených vycházek, je to porušení léčebného režimu. Ale myslím, že pokud vám nebyla neschopenka, tak vás to nemusí zajímat, zodpovědnost je na zaměstnankyni.
Já nechci dělat žádný podvody, ale je to ženská, která se snaží uživit, čím to jde a snaží se vydělat aspoň něco. Jestli by z toho měla mít nějaké problémy, tak jí o tom budu informovat, víc asi nemůžu. Mám obavy, že v čase vycházek u nás nedělá, protože jsou to převážně noční směny....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 8. 2006 9:41
Je nutný souběh prac. neschopnosti na HPP i VPP? Nastoupila k nám na VPP zaměstnankyně a nyní tvrdí, že na HPP je v pracovní neschopnosti, ale k nám že bude chodit.
Přijde mi to jako nesmysl, ale na druhou stranu - její zdravotní stav neumožňuje úklid na HPP, ale vrátnou u nás zvládne....