Re: Daňový doklad na zálohu
zaúčtuje se to jako klasická faktura přijatá - 5xx/321, 321/221 a spárujte si to s bankou
>Prosím o radu, jak zaúčtovat daňový doklad na zálohu.
>Účtuji v POHODĚ, zálohovou fakturu eviduji v agendě
>Přijaté zálohové faktury a neúčtuji o ní. Záloha je
>uhrazená. Mám ten daňový doklad zaúčtovat v Přijatých
>fakturách, nebo jako Interní doklad? A jaká má být
>předkontace.
>Předem moc děkuji.
>Lucie
Re: Daňový doklad na zálohu
Já v Pohodě účtuju-při uhradě v bance 314/221 a daňový doklad do Přijatých faktur např. 518/321 a 343/321 a v Záznamu je možnost skočit do Zálohových faktur a vložit zálohu do přijaté faktury, která se automaticky zaúčuje 321/314 a k likvidaci je 0Kč.
Re: Daňový doklad na zálohu - pro Leňu
To ale znamená, že o daňovém dokladu neúčtujete, že účtujete až přijatou konečnou fakturu s odpočtem zálohy, ne?
Znamená to tedy, že o tom daňovém dokladu nemusím účtovat, že ho mohu ignorovat a zaúčtovat až tu konečnou fakturu? V mém případě jsou navíc vystaveny v jeden den se stejným zdanitelným plněním.
Re: Daňový doklad na zálohu - pro Leňu
Ano účtuji až konečnou fakturu,zálohovka ale není daňový doklad (i když na některých je uveden rozpis DPH-zavedu do zálohových faktur celou částku celkemi s DPH) ten dodavatel posílá až po zaplacení. U zálohovky účtuji jen její úhradu 314/221 a pak ten odpočet na konečné faktuře 321/314, ale pokud to je v jeden den tak bych účtovala jen tu konečnou fakturu-např. 504/321, 343/321 a úhradu 321/221.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 8. 2006 16:48
Prosím o radu, jak zaúčtovat daňový doklad na zálohu. Účtuji v POHODĚ, zálohovou fakturu eviduji v agendě Přijaté zálohové faktury a neúčtuji o ní. Záloha je uhrazená. Mám ten daňový doklad zaúčtovat v Přijatých fakturách, nebo jako Interní doklad? A jaká má být předkontace.
Předem moc děkuji.
Lucie