Re: Daňový doklad na zálohu
zaúčtuje se to jako klasická faktura přijatá - 5xx/321, 321/221 a spárujte si to s bankou
>Prosím o radu, jak zaúčtovat daňový doklad na zálohu.
>Účtuji v POHODĚ, zálohovou fakturu eviduji v agendě
>Přijaté zálohové faktury a neúčtuji o ní. Záloha je
>uhrazená. Mám ten daňový doklad zaúčtovat v Přijatých
>fakturách, nebo jako Interní doklad? A jaká má být
>předkontace.
>Předem moc děkuji.
>Lucie
Re: Daňový doklad na zálohu
Já v Pohodě účtuju-při uhradě v bance 314/221 a daňový doklad do Přijatých faktur např. 518/321 a 343/321 a v Záznamu je možnost skočit do Zálohových faktur a vložit zálohu do přijaté faktury, která se automaticky zaúčuje 321/314 a k likvidaci je 0Kč.
Re: Daňový doklad na zálohu - pro Leňu
To ale znamená, že o daňovém dokladu neúčtujete, že účtujete až přijatou konečnou fakturu s odpočtem zálohy, ne?
Znamená to tedy, že o tom daňovém dokladu nemusím účtovat, že ho mohu ignorovat a zaúčtovat až tu konečnou fakturu? V mém případě jsou navíc vystaveny v jeden den se stejným zdanitelným plněním.
Re: Daňový doklad na zálohu - pro Leňu
Ano účtuji až konečnou fakturu,zálohovka ale není daňový doklad (i když na některých je uveden rozpis DPH-zavedu do zálohových faktur celou částku celkemi s DPH) ten dodavatel posílá až po zaplacení. U zálohovky účtuji jen její úhradu 314/221 a pak ten odpočet na konečné faktuře 321/314, ale pokud to je v jeden den tak bych účtovala jen tu konečnou fakturu-např. 504/321, 343/321 a úhradu 321/221.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
22. 8. 2006 16:48
Prosím o radu, jak zaúčtovat daňový doklad na zálohu. Účtuji v POHODĚ, zálohovou fakturu eviduji v agendě Přijaté zálohové faktury a neúčtuji o ní. Záloha je uhrazená. Mám ten daňový doklad zaúčtovat v Přijatých fakturách, nebo jako Interní doklad? A jaká má být předkontace.
Předem moc děkuji.
Lucie