Prosím paní BDm, popř. daňoví poradci

• (neregistrovaný)

22. 8. 2006 17:07

Moc prosím o radu.
    Mám klienta, který provádí instalaci a programování různých serverů pro zákazníky.
    Na jednu zakázku si "najal" svého kamaráda programátora, se kterým z důvodu přátelství neuzavřel žádnou smlouvu.
    Zálohově mu platil měsíčně za práci na základě faktur.Takto to trvalo asi rok. Tento kamarád však udělat v programu jakousi chybu a můj klient mu sdělil, že má chybu odstranit. Ten však odmítal a řekl, že chce další peníze atd.
    To ovšem můj klient zamítnul, protože práce nebyla dodělaná a navíc mu hrozila pokuta od zadavatele projektu.
    Zkrátka: kamarádi se pohádäli:
    Ten kamarád mého klienta navíc tvrdil, že mu poslal zálohové faktury na zaplacení záloh(dal si je do účetnictví) ale tento můj klient tvrdí, že žádné neobdržel a tudíž mu je ani nemohl proplatit.
    Můj dotaz je následující: Může ten to kamarád zažalovat mého klienta u soudu za neproplacení faktur, které můj klient nedostal a ještě navíc, když neměli uzavřenou žádnou smlouvu?
    Druhá otázka je, zda.li obráceně může můj klient zažalovat jeho kamaráda za to, že neprovedl práci a tím způsobil jemu značnou škodu?)
    Děkuji mnohokrát

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).