Re: DPH - záloha, DD - spěchá, prosím
>Dobrý den,
>
>prosím Vás, jak mám zúčtovat následující případ?
>
>1) máme s odběratelem smlouvu, že se mu budou
>fakturovat zálohové faktury (první po podepsání smlouvy, druhá
>po předání zboží, třetí po uvedení do provozu a tak
>dál)
>
>2) vystavila jsem první zálohovou fakturu, tu nám
>uhradili, vystavila jsem jim daňový doklad k zaplacené
>záloze
>
>3) pak chtěl po mně jeden kolega, že mám vystavit
>další zálohovou fakturu na předání zboží (cca 18.7.2006),
>to mi řekl na začátku srpna, no dobře.... Ale teď
>nevím, jak to mám udělat, mám vystavit normální zálohovou
>fakturu, kde si připočtu DPH a pošlu jim to, oni to
>pak zaplatí a já jim vystavím zase daňový doklad k
>záloze, ale to zdanitelní plnění (předání zboží - tedy
>jestli to je zdanitelné plnění) již proběhlo před
>zaplacením té zálohy... Tak nemám náhodou vystavit zálohovou
>fakturu a hned k tomu daňový doklad (teď nevím, jestli
>už vyúčtovací - ale to podle smlouvy nechtějí) nebo k
>zálohové faktuře...?
1. záloha - vystavit zálohou fakturu a daň. doklad k záloze
2. záloha - vystavit zálohou fakturu a klasickou fakturu, zálohu připárujete jako platbu, nejedná se o zálohu, když bylo zaplaceno po DUZP
na konci vystavíte další klasickou fakturu, kde zúčtujete všechny zálohy, které byly s daň. dokladem k záloze a ne s klasickou fakturou
>
>Předem mockrát děkuji.
Re: DPH - záloha, DD - spěchá, prosím
Děkuju moc, 1) je mi jasné, u 2) mám jen takový dotaz, ke zdanitelnému plnění tedy došlo již dodáním toho zboží, i když to celkové dokončení kontraktu bude až déle - po uvedení zařízení do provozu? Oni mi to asi zase vrátí, že je ve smlouvě napsáno, že budou dostávat zálohové faktury a daňové doklady jako klasická faktura je zatím nezajímají... I dílčí plnění smlouvy je jednotlivým zdanitelným plněním?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 8. 2006 8:19
Dobrý den,
prosím Vás, jak mám zúčtovat následující případ?
1) máme s odběratelem smlouvu, že se mu budou fakturovat zálohové faktury (první po podepsání smlouvy, druhá po předání zboží, třetí po uvedení do provozu a tak dál)
2) vystavila jsem první zálohovou fakturu, tu nám uhradili, vystavila jsem jim daňový doklad k zaplacené záloze
3) pak chtěl po mně jeden kolega, že mám vystavit další zálohovou fakturu na předání zboží (cca 18.7.2006), to mi řekl na začátku srpna, no dobře.... Ale teď nevím, jak to mám udělat, mám vystavit normální zálohovou fakturu, kde si připočtu DPH a pošlu jim to, oni to pak zaplatí a já jim vystavím zase daňový doklad k záloze, ale to zdanitelní plnění (předání zboží - tedy jestli to je zdanitelné plnění) již proběhlo před zaplacením té zálohy... Tak nemám náhodou vystavit zálohovou fakturu a hned k tomu daňový doklad (teď nevím, jestli už vyúčtovací - ale to podle smlouvy nechtějí) nebo k zálohové faktuře...?
Předem mockrát děkuji.