Re: Pojištění-předpis ANO nebo NE?
Já to účtuji bez předpisu - v rámci bankovního výpisu 548/221 a založím si k tomu kopii toho "oznámení".
Ale nejsprávnější to není - předpis bych účtovala např.v rámci faktur nebo interním dokladem (např.548/315) a k tomu založila to "oznámení, pak bankovní výpis 315/221.
delame to stejne - primo z vypisu, bez predpisu ... taky uznavam, ze to neni uplne koser, ale dle meho jde o to, aby to bylo snadno dohledatelne.... pokud dobre ovladate svuj program, tak by nemel byt problem vytahnout si pouze platby urciteho pojisteni....
Účtujeme 548, 568/325 podle druhu pojištění, platbu na základě bankovního výpisu 325/221. Protože někteří klienti hradí pojistek více, v ostatních závazcích mám méně problémů dohledat při uzávěrkách, jestli mám všechny předpisy zaúčtované a časově rozlišené v případě potřeby, ale je to spíš o Vašem systému než o nutnosti vyžadované zákony.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
23. 8. 2006 11:45
Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně standardního pojištění podnikatelů.
Od pojišťovny mi přišlo " oznámení", abych zaplatila roční částku pojistného.Můžu toto považovat za fakturu, nebo si mám vytvořit jiný předpis a nebo zaúčtovat přímo bez předpisu? Také nevím přesně na jaký účet tř.5 zaúčtovat.
Děkuji moc za radu