Re: Zboží při přerušení živnosti
>Prosím o radu jak to udělat v DE když k 1.9.
>přerušuji živnost a prodávala jsem ve stánku. Zbyde mě zboží v
>nějaké hodnotě které si nechám protože ho nstačím
>prodat a nikdo to po mě nepřebere aby jsem to mohla prodat
>následnému nájemci stánku. Jak to zboží dostat pryč z
>účetnictví. Je mě jasné, že si ho nebudu moci dát do
>nákladů a asi ho budu muset v přiznání k DPH dodanit
>jako příjem? Je to tak? Jsem plátce DPH čtvrtletně.
>Ještě v září a říjnu budu platit nějaké náklady (nájem,
>novivny a tak). Můžu to normálně dát do nákladů a do
>přiznání DPH když už vlastně nepodnikám v té době?
Re: Zboží při přerušení živnosti
U DPH nevím, ale co se týká dani z příjmů řeší to par. 23 odst.8.Pokud nezačnete s činností do konce roku budete zásoby zdaňovat event. další příjmy a samozřejmě je možné si odečíst náklady, které budete mít po 1.9. vše bude v přiznání úprava položek dle par. 23
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 8. 2006 12:53
Prosím o radu jak to udělat v DE když k 1.9. přerušuji živnost a prodávala jsem ve stánku. Zbyde mě zboží v nějaké hodnotě které si nechám protože ho nstačím prodat a nikdo to po mě nepřebere aby jsem to mohla prodat následnému nájemci stánku. Jak to zboží dostat pryč z účetnictví. Je mě jasné, že si ho nebudu moci dát do nákladů a asi ho budu muset v přiznání k DPH dodanit jako příjem? Je to tak? Jsem plátce DPH čtvrtletně. Ještě v září a říjnu budu platit nějaké náklady (nájem, novivny a tak). Můžu to normálně dát do nákladů a do přiznání DPH když už vlastně nepodnikám v té době?