Re: Zboží při přerušení živnosti
>Prosím o radu jak to udělat v DE když k 1.9.
>přerušuji živnost a prodávala jsem ve stánku. Zbyde mě zboží v
>nějaké hodnotě které si nechám protože ho nstačím
>prodat a nikdo to po mě nepřebere aby jsem to mohla prodat
>následnému nájemci stánku. Jak to zboží dostat pryč z
>účetnictví. Je mě jasné, že si ho nebudu moci dát do
>nákladů a asi ho budu muset v přiznání k DPH dodanit
>jako příjem? Je to tak? Jsem plátce DPH čtvrtletně.
>Ještě v září a říjnu budu platit nějaké náklady (nájem,
>novivny a tak). Můžu to normálně dát do nákladů a do
>přiznání DPH když už vlastně nepodnikám v té době?
Re: Zboží při přerušení živnosti
U DPH nevím, ale co se týká dani z příjmů řeší to par. 23 odst.8.Pokud nezačnete s činností do konce roku budete zásoby zdaňovat event. další příjmy a samozřejmě je možné si odečíst náklady, které budete mít po 1.9. vše bude v přiznání úprava položek dle par. 23
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
23. 8. 2006 12:53
Prosím o radu jak to udělat v DE když k 1.9. přerušuji živnost a prodávala jsem ve stánku. Zbyde mě zboží v nějaké hodnotě které si nechám protože ho nstačím prodat a nikdo to po mě nepřebere aby jsem to mohla prodat následnému nájemci stánku. Jak to zboží dostat pryč z účetnictví. Je mě jasné, že si ho nebudu moci dát do nákladů a asi ho budu muset v přiznání k DPH dodanit jako příjem? Je to tak? Jsem plátce DPH čtvrtletně. Ještě v září a říjnu budu platit nějaké náklady (nájem, novivny a tak). Můžu to normálně dát do nákladů a do přiznání DPH když už vlastně nepodnikám v té době?