Re: Dovolená učitelky pro rodičovské dov
***Pokud odpracuje do konce roku 60 dní, tak ji vznikne celoroční nárok dovolené, což je 40 dní. Ten bude krácen o neodpracovanou dobu, což je od ledna do konce července 151 neodpracovaných dní, tj. krácení 3/12, tj. 10 dní. Takže dle mého výpočtu by měla mít nárok 30 dní. Pokud by měla OČR, nemoc a v letošním roce by neodpracovala 60 dní, tak vzniká nárok za odpracované dny, tj. za každých 22 dní nárok 1/12, tj. ve vašem případě 3,5 dne dovolené. Já bych takhle postupovala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 8. 2006 22:02
Učitelka se ná vrací po rodičovské dovolené 1.8.2006, na MD nastoupila 17.1.2003, po MD řádně vyčerpala dovoleno a pak nastoupila rodič. dovolenou. Vychází mě v počítači, že má 30 dní dovolené, 10 dní se jí zkrátilo (pedagogové mají 40 dní), ale podle mě má nárok jen na asi 21,5 dne. Dítě mělo 3 roky 18.2.2006. Jsem blbá já nebo mám někde něco špatně nastaveno ??? Pomůže i někdo??? Moc děkuji. Hanka