Re: Kontrola z FÚ a číslování dokladů
Předpis neřekli zatím spíš straší. Vytkli to, že nemám číslované jednotlivé paragony. Soupisku k nim taky nemám. Ale celkový příjmový doklad číslovaný je.
Re: Kontrola z FÚ a číslování dokladů
na očíslování dokladů těžko. ale můžou po vás chtít denní tržby se zápisem jednotlivých plateb. takže být vámi, nehádám se, kejvu, sypu si popel na hlavu (pokud nějaké z těch opravdu povinných věcí nemáte - tržby, ceníky, sklady...), za neočíslování vám nic nemůžou:-) možná se jim spíš nelíbí, že je to nepřehledné, ale pokud je to aspoň seřazené podle data nebo k těm souhrnným dokladů, stačí to.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
24. 8. 2006 11:36
Prosím o Váš názor na následující výtku FÚ při kontrole:
Jsem podnikatelka na ŽL vedu daňovou evidenci a vystavuji za poskytnuté služby jednotlivým lidem příjmové pokladní doklady něco jako účtenku. Do daňové evidence je vždy na konci měsíce sečtu a dám do evidence pod jedním příjmovým pokladním dokladem, protože po jednom to tam dávat by to byla hrůza. Ty jednotlivé doklady nejsou číslovány. Může mi finanční úřad uložit nějakou pokutu? Podle mého názoru ne, protože ZDP neupravuje náležitosti dokladů v daňové evidenci a způsob evidence jednotlivých příjmů. Kdyby se jednalo o účetnictví tak neřeknu proti tomu žádná nic. Jaké jsou vaše názory? Pokud by chtěl správce daně zvláštní evidenci mohl by mi ji uložit dle §39 ZSDP a to rozhodnutí, ale až od teď. Zpětně by to platit nemělo.