Leasing a splnění technických funkcí

• (neregistrovaný)

24. 8. 2006 16:03

Vážení kolegové, již nějakou dobu bojuji proti jedné nejmenované leasingové společnosti. Ráda bych znala názor odborné veřejnosti, snad to s úřednických šimlem trochu hýbne. Předem se omlouvám za rozsáhlý příspěvek :)
    Můj klient si pořídil na leasing (36 měsíců) loď. Ke dni podpisu leasingové smlouvy uzavřel s prodávajícím dohodu, že loď bude kotvit v kotvišti prodávajícího do doby, než prodávající na lodi provede další nezbytné úpravy, nutné k jejímu provozování. Bohužel jsem následně zjistila, že prodávající mému klientovi loď prodal, ovšem loď neměla osvědčení malého plavidla, bez kterého není možné loď na vodních cestách provozovat. Protože s prodávajícím celou věc "vyřizoval" dost laxně, osvědčení malého plavidla bylo vystaveno až 3 měsíce po podpisu leasingové smlouvy. Abychom dostali leasing do daňových nákladů, požádali jsme leasingovou společnost, aby vyhotovila dodatek a prodloužila dobu leasingu o 3 měsíce. Zároveň jsem leasingovou společnosti upozornila, že je to i v jejím zájmu, protože jestli odepisuje loď bez osvědčení, nemůže tyto odpisy použít jako daňové. V leasingové společnosti si mě přehazovali jako horkou bramboru až jsem skončila u právníků. A ti "milí hoši" si vysvětlují věc následovně: "Jestliže ke dni podpisu leasingové smlouvy loď existovala a byla schopná se plavit, potom je vše v pořádku. A že nemá osvědčení? No tak byste se s ní neplavili po veřejných tocích, ale můžete ji mít zakotvenou třeba u Vás na zahradě v bazénu."
    Už vážně nevím, jak jinak je přesvědčit, aby udělali jeden maličký hloupý dodatek, který je nezbytný ... napadá Vás někoho něco?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).