Re: VYDRŽENÍ - vlastnictví pozemku
Otázka vydržení je velice problematická a v praxi se jí zabývá velice málo advokátů, proto je lepší v praxi najít schůdnější řešení. Pokud jsem dobře pochopil, tak rodiče koupili parcelu, která těsně přiléhala k Vašemu pozemku. To, že se najednou v plánech objevila další parcela považuji pouze za chybu, kterou by s Váma mělo vyřešit město. Byť je jako vlastník uvedeno ono, rodiče parcelu již koupili. Tudíž zajít ještě jednou na město a zjistit, jak se staví k vlastnictví této parcely a ve spolupráci s nimi provést nový vklad do KN. Další možností (i když se jí pracovníci katastru brání) je učinit vklad sami na základě prohlášení o vydržení pozemku a případně očekávat od města tzv. určovací žalobu. Ale to jedině s právníkem a přes notáře.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
24. 8. 2006 23:30
Rodiče v roce 1986 přikoupily k vlastnímu pozemku od města přilehlou parcelu na vybudování zahrady.Na tuto parcelu mají kupní smlouvu a geometrický plán.V srpnu roku 2006 zjistily na katastrálním úřadu,že mezi pozemky je ještě jedna parcela,která patří městu.Vznik této parcely mi ne Městském úřadu nedokázaly vysvětlit a poslali mě zpátky na KÚ. Tam mi řekli že dříve používaly jednoduchý zápis do KN a že jedna parcela mohla mít i více vlastníků a že toto je asi příčinou problému a poslali mě zase na MěÚ.Chtěl bych se zeptat zda lze na tuto nově vzniklou parcelu aplikovat §134 VYDRŽENÍ z občanského zákoníku a jaký je postup.Děkuji za radu.