Re: škodní faktura a DPH 0%?
*** Souhlasím, že náhrada škody není zd.plněním. Pokud požadujete náhradu škody, nepodléhá DPH. K servisu: servis Vám nefakturuje nějakou škodu, když si k němu dáte opravit auto - servis Vám fakturuje za svoji práci - proto účtuje DPH ***
Já to vidím takhle:
Zákazník si jednoduše koupil nové zrcátko,které mu rozbili a přefakturoval jim ho tak jak ho nakoupil, s 19% DPH. Oni následně při uplatnění u pojišťovny z titulu svojí pojistné smlouvy budou nárokovat úhradu zrcátka a tam již nepůjde o zdanitelné plnění, ale o náhradu škody a dostanou pod poj. náhradu bez DPH.
*** To jako, že jim (škodné) zákazník to zrcádko prodal (přefakturoval)? To pak ano, jenže to zrádko by pak bylo toho škoditele :-)) Já myslím, že zákazník prostě utrpěl nějakou škodu a chce, aby mu ji někdo nahradil. Škodu vyčíslil a někdo mu náhradu škody dá ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
25. 8. 2006 9:22
Firma nám poškodila při mytí firemního auta zrcátko. Domluvili jsme se že námi zakoupené zrcátko jim vyfakturujeme, na fa je uvedeno že fakturujeme za poškozené zrcátko. Vyúčtovala jsem jim s 19% DPH a oni vyžadují fa s 0% DPH, že jde o škodní fakturu. Můžete mi někdo napsat proč s 0% a je-li to podle nějakého §, kde bych to našla. Děkuji.