Re: Rodičovská dovolená po třech letech
Během rodič. dovolené není sledována výše výděllku. Je nutno splnit pouze podnínku, o níž se zmiňujete (4 hodiny denně-
Na rodičovský příspěvek má nárok, pokud dítě starší tří let nedává do školky na dobu delší jak 4 hodiny denně. Jestli je nebo není zaměstnaná nehraje žádnou roli.Jako důvod výpovědi to rozhodně není - viz zák.práce.
Re: Rodičovská dovolená po třech letech
Další rok na rodičovské dovolené nebudete, protože rodičovská dovolená je jen do tří let dítěte a ani o den víc. Rodičovská dovolená je totiž název volna. Vy se po rodičovské dovolené normálně vracíte do práce dle své pracovní smlouvy. Pokud chcete pracovat jen na 4 hodiny denně a dříve jste měla jiný úvazek, musí dojít ke změně pracovní smlouvy, pokud Vy i zaměstnavatel budete souhlasit. Pochopitelně můžete pak dostat výpověď jako každý jiný zaměstnanec.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 8. 2006 18:25
Dobrý den, v lednu 2007 mi končí rodičovská dovolená po třech letech věku dítěte. Stávající zaměstnavatel mi nabídl možnost po RD výkonu práce se současným pobíráním příplatku v rodičovství. Tzn. po dobu 4 hodin denně, kdy je dítě v mateřské školce.
Chci se zeptat: Jde to vůbec? A jestli ano, nemusím se bát, že mi v té době může dát výpověď, protože v té do bě bych vlastně byla další rok na rodičovské dovolené?