DUZP - paní bdm

• (neregistrovaný)

28. 8. 2006 10:07

Prosím DUZP - jestli to chápu dobře.
    Jak jste mi psala zákon o DPH par. 21 odst. 4.
    Při poskytnutí služby se za zdanitelné plnění považuje

den jejího poskytnutí
    nebo
    den vystavení faktury

tzn. že může být vystavena faktura - dańový doklad v srpnu a v textu mít:
    Účastnický popl. za seminář, který se koná v říjnu ?

Na této faktuře je vyčísleno DPH

Děkuji moc
    Blanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 8. 2006 10:24

Docent (neregistrovaný)

Re: DUZP - paní bdm
      Tak než přijde paní bdm se vám vnutím se svým názorem :-). Vystavit takový doklad můžete, vy z něj pak odvedete DPH a pokud vám na základě tohoto dokladu přijde i platba od odběratele, může si i on uplatnit odpočet DPH. Pokud ale vám do října fakturu nezaplatí, pak si odpočet uplatní až v tom říjnu (§ 73/2 ZDPH). Tedy praktického významu to nemá, vy odvedete státu DPH už v srpnu a odběratel si odpočet uplatní až v říjnu (pokud vám to nezaplatí před poskytnutím služby), tedy vydělá na tom jen stát :-).

• 28. 8. 2006 10:30

blanka (neregistrovaný)

Děkuji, ono je to naopak, já jsem obdržela tento doklad. Nevím proč, ale mám zaxifováno, že datum vystavení dokladu může být shodné s datem uskutečnění služby. Co když se tato služba vůec neuskuteční? To se přece může také stát.. Neměli mít správně zálohovou fakturu vystavenou??

Díky.
      Blanka
      Takže to znamená, že já mohu tento doklad příjmout a uplatnit si odpočet DPH již v srpnu?

• 28. 8. 2006 10:49

Docent (neregistrovaný)

Ano, můžete si odpočet uplatnit již v srpnu, pokud by nakonec nedošlo k uskutečnění ZP, buď vám vystaví daňový dobropis a na základě něho provedete opravu odpočtu, nebo podáte dodatečné daňové přiznání (§73 odst. 9)

• 28. 8. 2006 10:55

Blanka (neregistrovaný)

Děkuji.. to jsou věci:)))))
      Blanka a já tady všem vtloukám do hlavy moji verzi:))))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).