Re: Krácení dovolené a proplacení
Roční nárok dovolené se krátí pro nemoc až za 100 a více neodpracovaných dní (pracovních). Sčítají se všechny promaroděné dny v celém roce, takže jestliže jste marodila jen od října, nic se krátit nebude. Ale rozhodující je, zda máte ve firmě 4 nebo 5 týdnů dovolené. Pokud máte jen 4, pak tato dovolená může být převedena pouze do příštího roku, do jehož konce musí být vyčerpána, jinak propadá (tzn. z roku 2005 do r. 2006). Proplácet je možné pouze při skončení pracovního poměru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 8. 2006 11:24
Dobrý den, mám nárok na proplacení 3 dní dovolené, které mi zůstaly nevyčerpány v roce 05, když jsem od pol. října 05 nastoupila na neschopenku, která trvala až do nástupu na MD v roce 06? Zajímalo by mne, zda se dovolená krátí tím, že jsem neodpracovala celý rok ale "jen" 10,5 měsíce a zda si mohu naší účetní říct o proplacení těch 3 dní, které už nevyčerpám, protože jsem na mateřské. Díky za rady.