Re: Krácení dovolené a proplacení
Roční nárok dovolené se krátí pro nemoc až za 100 a více neodpracovaných dní (pracovních). Sčítají se všechny promaroděné dny v celém roce, takže jestliže jste marodila jen od října, nic se krátit nebude. Ale rozhodující je, zda máte ve firmě 4 nebo 5 týdnů dovolené. Pokud máte jen 4, pak tato dovolená může být převedena pouze do příštího roku, do jehož konce musí být vyčerpána, jinak propadá (tzn. z roku 2005 do r. 2006). Proplácet je možné pouze při skončení pracovního poměru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
28. 8. 2006 11:24
Dobrý den, mám nárok na proplacení 3 dní dovolené, které mi zůstaly nevyčerpány v roce 05, když jsem od pol. října 05 nastoupila na neschopenku, která trvala až do nástupu na MD v roce 06? Zajímalo by mne, zda se dovolená krátí tím, že jsem neodpracovala celý rok ale "jen" 10,5 měsíce a zda si mohu naší účetní říct o proplacení těch 3 dní, které už nevyčerpám, protože jsem na mateřské. Díky za rady.