Re: Přihlášení k DPH
Nevím, jestli jste si dělal předběžně skutečné účetnictví, nebo si jen počítal vydané faktury :-). Pokud vedete účetnictví, pak obratem se pro vás myslí výnosy za uskutečněná plnění s výjimkou plnění, která jsou osvobozená od daně bez nároku na odpočet daně, u osob, které mají povinnost vést účetnictví nebo účetnictví vedou dobrovolně.
Pokud jste si jen počítal vydané faktury :-) a jedete na DE, pak obratem jsou příjmy za uskutečněná plnění, s výjimkou plnění, která jsou osvobozená od daně bez nároku na odpočet daně u ostatních osob.
Do obratu se také zahrnují výnosy nebo příjmy z převodu a nájmu pozemků, staveb, bytů a nebytových prostor, které jsou osvobozeny od daně bez nároku na odpočet daně podle §56, které nejsou příležitostnou činností osoby povinné k dani, a výnosy nebo příjmy z finančních činností a pojišťovacích činností, které jsou osvobozeny od daně bez nároku na odpočet daně podle §54 a §55, které nejsou příležitostnou nebo doplňkovou činností osoby povinné k dani. Do obratu se nezahrnují výnosy nebo příjmy z prodeje dlouhodobého hmotného a dlouhodobého nehmotného majetku, který je obchodním majetkem. Do obratu veřejnoprávního subjektu se dále nezahrnují výnosy nebo příjmy z převodu a nájmu pozemků, staveb, bytů a nebytových prostor, které jsou osvobozeny od daně bez nároku na odpočet daně podle §56. Do obratu osoby registrované k dani v jiném členském státě nebo zahraniční osoby povinné k dani, které uskutečňují ekonomické činnosti v tuzemsku prostřednictvím provozovny umístěné v tuzemsku, se zahrnují pouze výnosy nebo příjmy za plnění uskutečněná touto provozovnou.
Tak či tak ještě máte zřejmě na povinnost stát se plátcem času dost :-).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
28. 8. 2006 12:36
Zdravím, podikám jako fyzická osoba. K DPH nejsem přihlášen. Dělal jsem si předběžně účetnictví a ve vydaných fakturách se blížím k 500tis. Když započtu náklady, tak to bude skoro 1mil.
Musím se přihlásit k DPH? Tam je hranice 1 mil. obratu, ale ten vysvětlují jen jako příjmy (par.6, odst2).
Tak nevím jestli se musím přihlásit nebo ne. Na FÚ mi nic neřekla a zákon jsem jí musel číst. Proč mě to nepřekvapuje:-) ?