Re: Dovoz aDPH
Pokud jde o dovoz, tak daňovým dokladem je JSD. Základem daně je součet základu pro výpočet cla, clo, spotřební daň, celní poplatky, doprava - § 38. DPH si sami vypočtete, uvedete v ř. 260 (případně 265) a zároveň, pokud splňijete podmínky pro nárok DPH na vstupu, sï upůatníte DPH na vstupu a to v ř. 340 (případně 345). Při následném prodeji v ČR odvedete DPH a uvedete v ř. 210 (215). Celkem tedy budete mít DPH 1 x na výstupu a 1x na vstupu při dovozu a 1x na výstupu při prodeji v ČR.
Aha, takže při dovozu ze zahraniční nemusím znát DIČ, ale mít JSD. A pak mám tedy nárokna odpočet? Chápu to dobře. Já s tímnemám zkušenost.
Jojo, tak to už vím , že školení. Ale tento detail jsem asi nepostřehla.
Prozatím děkuji. Mám ještě jeden problém s nákupem SW přes Internet. Tam platí stejné podmínky???? Je to společnost z USA aletím, že se jedná o službu taknení JSD. Takže odvádím DPH dle §10. Pokud ten Sw ale dále prodám... jak s tímnaložit?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
28. 8. 2006 16:59
Koupili jsme zboží z USA. To dále prodáme českému plátci.
Máme povinnost odvést DPH při pořízení zboží z dovozu,ale vzhledem že je dodavatel z USA - nemáme řádný daňový doklad, tím mámnamysli že dodavatel neuvádí DIČ. A poté zboží prodáme a opět odvedeme DPH při prodeji. Je to standartní postup? Je zvláštní že odvede DPH 2x
Díky