Re: Dovoz aDPH
Pokud jde o dovoz, tak daňovým dokladem je JSD. Základem daně je součet základu pro výpočet cla, clo, spotřební daň, celní poplatky, doprava - § 38. DPH si sami vypočtete, uvedete v ř. 260 (případně 265) a zároveň, pokud splňijete podmínky pro nárok DPH na vstupu, sï upůatníte DPH na vstupu a to v ř. 340 (případně 345). Při následném prodeji v ČR odvedete DPH a uvedete v ř. 210 (215). Celkem tedy budete mít DPH 1 x na výstupu a 1x na vstupu při dovozu a 1x na výstupu při prodeji v ČR.
Aha, takže při dovozu ze zahraniční nemusím znát DIČ, ale mít JSD. A pak mám tedy nárokna odpočet? Chápu to dobře. Já s tímnemám zkušenost.
Jojo, tak to už vím , že školení. Ale tento detail jsem asi nepostřehla.
Prozatím děkuji. Mám ještě jeden problém s nákupem SW přes Internet. Tam platí stejné podmínky???? Je to společnost z USA aletím, že se jedná o službu taknení JSD. Takže odvádím DPH dle §10. Pokud ten Sw ale dále prodám... jak s tímnaložit?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 8. 2006 16:59
Koupili jsme zboží z USA. To dále prodáme českému plátci.
Máme povinnost odvést DPH při pořízení zboží z dovozu,ale vzhledem že je dodavatel z USA - nemáme řádný daňový doklad, tím mámnamysli že dodavatel neuvádí DIČ. A poté zboží prodáme a opět odvedeme DPH při prodeji. Je to standartní postup? Je zvláštní že odvede DPH 2x
Díky