Re: Prodleva mezi zaměstnáními
Zkusit to můžete, ale na ÚP se registrují uchazeči, kteří hledají zaměstnání. Obvykle zvou na další návštěvu přesně za týden, to budete na dovolené. Vy nejste povinen se na pracáku zaregistrovat, ani byste nemusel doplácet pojištění. Prostě tam můžete zajít se zápočťákem a na rovinu jim říct, že máte další práci od 18. září. Uvidíte, jak se k tomu postaví, jestli Vás vezmou do evidence. Levotu nedoporučuji.
Re: Prodleva mezi zaměstnáními
Souhlasím s Vámi,ale zákon hovoří jasně:na podporu má nárok ten člověk,který momentálně není v pracovním poměru a má odpracováno min.1 rok.Takže nárok na podporu má i ten člověk,který má již podepsanou smlouvu od určitého data a podporu by měl dostávat od data ukončení prac.poměru k datu nástupu do nové práce,nemůžu si pomoc,ale je to tak a to není žádná levota!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 8. 2006 18:21
Dobrý den, rád bych se zeptal na problematiku prodlevy mezi 2 zaměstnáními. K 31. srpnu (čtvrtek) mi končí výpovědní lhůta v jedné firmě a do dalšího zaměstnání nastupuji k 18. září. Rád bych věděl, zda v období poloviny září mám nárok na to, abych se zaevidoval na příslušný úřad práce a za tyto 2 týdny pobíral podporu. V pátek 1. září se půjdu zaevidovat na úřad práce a v zápětí odjíždím na týdenní zájezd, vrátím se 10. září, což je neděle, tzn. na úřad práce bych se šel ohlásit 11. září. V zákoně jsem se dočetl, že se musím ohlásit do 8 kalendářních dnů (tzn. v sobotu). V pondělí bych tedy sdělil, že mám od následujícího pondělí nový pracovní poměr. Byl by tedy s tímto postupem nějaký problém?