Re: Konečné stavy v DE z r.2005
v daňovém přiznání příloha č.1 tabulka D. tam by měl mít konečné stavy.
>Dobrý den,
>mám přechod z DE na PÚ.Potřebuji si z DE zadat doPÚ PS
>účtu. V PÚ je to jasné-účty.Ale kde tyto zůstatky z
>r.2005 (DE) najdu? Roky mám zkušenosti pouze z PÚ,tak se
>moc dobře neorientuji v DE?
No já bych si vzal výpisy z BÚ, tím bych nasadil 221, pak pokladní knihu, zůstatek, tím mám 211, pak z Knihy pohledávek a závazků bych si nasadil zůstatkové saldo 311 a 321, pak z inventury skladu bych si nasadil 112,132 a tak bych pokračoval píď po pídi :-))
Souhlasím a dodávám, že z knihy pohledávek a závazků nasadíte i zůstatky účtů 341, 342, 343, 345, 314, 324, 336AN atd. Prostě vyčíslit konečné zůstatky všeho majetku hmotného a nehmotného, veškerých pohledávek a závazků - nejen z knihy faktur, ale i z daňového přiznání k DPH, k příjmovce, k silniční a dalším daním, z přehledů SP a ZP za uzavřený rok, nevypořádané zálohy, závazky a pohledávky vyplývající ze smluv atd. atd. Rozdíl zůstatků aktiv a pasiv dáte na účet 491. Jestli chcete, pro inspiraci se koukněte třeba na www.volny.cz/prechod
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 8. 2006 13:03
Dobrý den,
mám přechod z DE na PÚ.Potřebuji si z DE zadat doPÚ PS účtu. V PÚ je to jasné-účty.Ale kde tyto zůstatky z r.2005 (DE) najdu? Roky mám zkušenosti pouze z PÚ,tak se moc dobře neorientuji v DE?