Re: Přirážka k pojistnému - s DPH?
Tohle je nějaký komplikovaný dotaz, jednak mi není jasné, jak můžete mít pojištěna vozidla smluvních dopravců svou pojistkou ? Pojištěn můžete mít cizí majetek, nacházející se z nějakého důvodu ve vašem držení, jako cizí zásoby u vás uskladněné a nebo majetek převzatý k péči (opravě, údržbě atd.). Za tyto služby, tedy skladování, garážováním, ostraha a podobně byste pak fakturovali těm partnerům, ale podle mne byste jim fakturovali službu jinou než pojištění, to pojištění byste si podle mne jen zohlednili v ceně vaší služby. Pojišťovací činnost je sice osvobozena od daně, ale to se týjá jen pojištění, likvidací a zprostředkování, tedy činností s pojišťovací přímo související, to podle mne není váš případ.
Re: Přirážka k pojistnému - s DPH?
Opravdu máme (nevím, jak je to možné), ale mě jako účetní dorazila od vedení už jen smlouva z pojišťovny, kde máme vozy i našich smluvních dopravců. Na to jsem dostala příkaz toto pojištění přefakturovat s určitou provizí firmám, vlastnících tyto vozy. A právě o tuto provizi mi jde, zdanit ji nebo ne? Nemůžu se s vedením hádat, že to není možné, musím plnit rozkazy... Snad máte někdo taky takový zkušenosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
29. 8. 2006 14:14
Máme sjednané komplexní pojištění i pro auta jiných firem (smluvních dopravců). Toto pojistné jim posléze fakturujeme s 20-ti procentní přirážkou. bude se tato přirážka danit?