Re: jak se započítává pojištění?
Při svém věku byste měla splňovat dobu poištění 5 let.
Jedná se o sociální pojištění. Doba studia a doba evidence na ÚP se počítá zkráceně.Požádat o ID můžete a nechte si na Vaší přísl.správě podle Vámi doložených dokladů přesně spočítat, zda požadovanou dobu pojištění splňujete. Pokud byste ji nesplňovala a bude-li uznána jako plně invalidní, nebudete mít zatím nárok na výplatu ind.důchodu pro nesplnění této podmínky.
Re: jak se započítává pojištění?
Máte pravdu,4 roky do 28 let , 5 let až nad 28 let.
POdívejte se na www.cssz.cz- plný invalidní důchod( máte to tam podrobně).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
29. 8. 2006 15:39
Dobrý den, vůbec se v těch komplikovaných formulacích nevyznám a potřebovala bych poradit. Chci požádat o plný ID a vzhledem k mému věku musím splnit 4 roky pojištění, abych na něj měla nárok. O jaké pojištění se tam vlastně jedná? To jsem nikde nepochopila, jde doufám jen o SP (myslím tím důchodové pojištění a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti)?
No, ale k jádru věci, je mi 27 let, rok po škole jsem pracovala, pak byla 4 roky mimo republiku a po vrácení se (září 2002) jsem se zaregistrovala na úřed práce a v říjnu 2003 nastoupila na VŠ. Od března 2005 jsem OSVČ (a zároveň i student, ale bohužel už starší 26 let, tak si vše musím platit sama tak jako tak). Jak to mám tedy počítat? Co vše se počítá? Mám v tom zmatek a tudíž nevím, zda jsem ty 4 roky splnila či nikoliv.
Pokud se v tom někdo vyznáte, tak předem děkuji za radu :-)
M.