Re: Od 1.9.2006 26 zaměstnanců
Provést odhlášení z malé organizace na velkou na příslušné správě SZ. Zároveň si domluvíte termín kontroly na správě SZ a podle toho zjistíte datum od kterého Vás převedou, tak aby se vše papírově včas vyřídilo. Převod k 1.9.2006 určitě už nestihnete. Pokud však víte, že je to přechodný stav a od např. nového roku plánujete zase snížení stavu, tak toto oznámíte na správě SZ a nemusíte se převádět na velké organizace.
Jinak až si domluvíte datum převodu z malé na velké org. tak od tohoto data podáte přihlášku na VO. Uvidíte, každá správa postupuje jinak.
Odhlásit z malých organizací - předchází tzv.přechodová kontrola ,kterou provádí Vaše přísl. OSSZ. Podat přihlášku na velkou- dostanete jiný var.symbol pro placení pojistného.
Připravte si Potvrzení o zaměstnání pro stávající zaměstnance, na které Vám soociálka doplní doby nemoci za poslední rok. Tyto zápoč.listy nebudete však zaměstnancům předávat, protože se nejedná o skončení pr.poměru, pouze na ně navážete co se týká nemoci v případném ukončení pr.pom. v bud.období.Rovněž budete mít Protokol o výsledku kontroly, abyste mohla pokračovat ve výpočtu a proplácení trvajících (přecházejících) nemocenských
dávek.
A musite jit na VO?
ja mam 30 zamestnancu a jsem stale MO.
Podejte si zadost na socialku, ze mate sezonni vypomoc a oni Vam to povoli.
Od 1.1.2007 uz to bude stejne jinak, tak proc si pridelavat starosti.
Co se týče velké orgnaizace, dělám mrtvého brouka, taky mám od srpna 26 lidí,
Co se týče těch neschopenek, četla jsem včera něco jiného,, a asi jsem nechápala.. prý to zůstává v platnosti, odvody firmy budou stejné, bude firma platit nemocenskou prvních 14 dnů, ale OSSZ jim bude vracet tuto proplacenou dovolenou...??? To jsem jaksi nepochopila??? Bylo to v MFdnes?
Blanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 8. 2006 11:42
Co vše musím udělat při změně malé organizace na velkou.Dík.