Re: Čerpání ŘD bezprostředně po ukončení
Na den svátku zaměstnavatel NEMŮŽE URČIT DOVOLENOU! Podle § 110 se takový den nezapočítává do dovolené. Vyplatila bych náhradu mzdy.
Jenže paní JiřinoH, jí už rodičovská dovolená skončila a v září jakoby nastoupila do práce, akorát že si zažádala o řádnou dovolenou, kterou zaměstnavatel musí povolit. A pokud by jí normálně připadla na den svátku směna (pro ni to je pracvní den), pak za ten den čerpá dovolenou, akorát že se tento den neodečítá z počtu dní dovolené. Takže to vyjde tak, že jí tento den bude zaplacen průměrem, jakoby dovolenou měla, ale v počtu vyčerpaných dní dovolené se neprojeví.
Paní Jiřino, ona ale ještě nečerpá rodičovskou dovolenou. Jí skončila mateřská dovolená (v předchozí odpovědi jsem se přepsala a omylem napsala, že jí skončila rodičovská). Tedy - jí skončila mateřská dovolená a o rodičovskou požádá až po vyčerpání řádné dovolené. Svátek připadá na dobu, kdy ještě nemá rodičovskou dovolenou, ona vlastně jakoby nastoupila po mateřské do práce, akorát že nechodí do práce a čerpá řádnou dovolenou. Takže musí být vyřešena náhrada mzdy za tento den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
31. 8. 2006 14:27
Poraďte mi, zaměstnankyně skončila čerpání mateřské dovolené...Bezprostředně po skončení si zažádala o čerpání řádné dovolené, tzn., od 7.9.2006 bude čerpat 25 dnů dovolené. Jde mi o to, že 28.9.2006 je státní svátek a ona měla mít směnu.Mám jí zaplatit náhradu za svátek? Je placena hodinovou sazbou...Děkuji