Re: Nemocenska
Nastoupíte-li do jiného zaměstnání, budete mít ukončenu prac.neschopnost. Tudíž přestanete pobírat nemocenské dávky a
dorovnání do průměr.výdělku . Dorovnání do dosahovaného výdělku před pr.úrazem byste mohl požadovat, pokud byste nedosahoval (ne vlastní vinou a ne z důvodu kratšího úvazku)v novém zaměstnání stejných výdělků, vyřizuje se přes pojišťovnu, tzv.renta.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
31. 8. 2006 14:57
Dobrý den. Mám pár dotazů odledně nemocenské. Již několik měsíců sem doma s pochroumaným prstem. Mám to vedeno jako pracovní úraz,takže dostávám 100%. Zajímalo by mne ,když bych ukončil pracovní pracovní poměr (kvůli nástupu do jiné práce,kde mi zranění nebude bránit v jejím výkonu) na co mi zanikne nárok a na co zůstane. Úraz se mi stal ve zkušební době,která se tedy tímto o dobu rekonvalescence prodlužuje. Co mne zajímá nejvíce je pokud dám výpověď kolik % z platu mi bude nadále chodit na účet. Zda mi po ukončení léčby nezanikne nárok na jednorázovou částku v podobě posudku o bolestném a sou tam i možné trvalé následky...předem děkuji za Vaše rady