Re: Nemocenska
Nastoupíte-li do jiného zaměstnání, budete mít ukončenu prac.neschopnost. Tudíž přestanete pobírat nemocenské dávky a
dorovnání do průměr.výdělku . Dorovnání do dosahovaného výdělku před pr.úrazem byste mohl požadovat, pokud byste nedosahoval (ne vlastní vinou a ne z důvodu kratšího úvazku)v novém zaměstnání stejných výdělků, vyřizuje se přes pojišťovnu, tzv.renta.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
31. 8. 2006 14:57
Dobrý den. Mám pár dotazů odledně nemocenské. Již několik měsíců sem doma s pochroumaným prstem. Mám to vedeno jako pracovní úraz,takže dostávám 100%. Zajímalo by mne ,když bych ukončil pracovní pracovní poměr (kvůli nástupu do jiné práce,kde mi zranění nebude bránit v jejím výkonu) na co mi zanikne nárok a na co zůstane. Úraz se mi stal ve zkušební době,která se tedy tímto o dobu rekonvalescence prodlužuje. Co mne zajímá nejvíce je pokud dám výpověď kolik % z platu mi bude nadále chodit na účet. Zda mi po ukončení léčby nezanikne nárok na jednorázovou částku v podobě posudku o bolestném a sou tam i možné trvalé následky...předem děkuji za Vaše rady