Re: Prac.úraz,konec podpůr.doby,žádost o
Určitě na "rentu" (správně je to náhrada za ztrátu na výdělku po skončení pracovní nechopnosti) bude mít nárok. A bude ji vyplácet pojišťovna, stejně jako náhradu za ztrátu na výdělku po dobu pracovní neschopnosti, které už platí nebo bude platit teď za celou dobu nemoci - kvůli tomu se to pojištění platí. Vyplácí se do 65 let, pokud by nedošlo do té doby ke změně poměrů - to by ale asi musel rozhodnout soud. Nevím ale, jestli se v tom něco nezmění s novým zákoníkem práce, na oblast odškodňování pracovních úrazů jsem se ještě nedívala. Zdravím!
Re: Prac.úraz,konec podpůr.doby,žádost o
I v případě pracovního úrazu podpůrčí doba trvá 1 rok, nemůžete vyplácet nemocenské neomezeně. Pouze se v tomto případě nezapočítávají předchozí nemoci, a doba pracovní neschopnosti při pracovním úrazu se nezapočte do podpůrčí doby pro jiné nemoci (s pracovním úrazem nesouvusející).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
1. 9. 2006 8:04
Zaměstnanec utrpěl pracovní úraz a od 9.9.2005 je na základě tohoto pracovního úrazu na neschopence. Nyní mu 8.9.2006 končí jednoroční podpůrčí doba. Požádal nás o sepsání Žádosti o invalidní důchod (jsme velká organizace). V případě, že mu invalidní důchod bude přiznán, co to pro nás, jako zaměstnavatele obnáší? Je mi jasné odškodnění pracovního úrazu po ukončení neschopnosti, spíše mi jde o to, zda mu budeme muset vyplácet tzv.RENTU, jak se tato počítá a jak dlouho by se mu případně vyplácela? A bude nám případnou rentu hradit Česká pojišťovna, u které jsme jako firma ze zákona pojištěna?
Děkuji všem za odpovědi.