Re: Všimli jste si - placení nemocenské
včera to škromach vysvětloval v diskuzi na svých stránkách:
V případě nemocenského pojištění, které za zaměstnance odvádí zaměstnavatel, se sazba pojistného sníží postupně. V roce 2007 se nezmění a bude nadále činit 3,3 % z vyměřovacího základu. Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) zato bude firmám plně refundovat jejich výdaje na vyplacenou náhradu mzdy. V roce 2008 sazba pojistného klesne na 2,3 % a ČSSZ bude zaměstnavatelům refundovat polovinu výdajů na vyplacenou náhradu mzdy. V roce 2009 pak budou firmy odvádět na nemocenské pojištění už jen 1,4 % z vyměřovacího základu a ČSSZ jim bude refundovat už jen polovinu z náhrady mzdy, kterou vyplatily zaměstnancům se zdravotním postižením (za ostatní zaměstnance už nebude refundovat nic).
Na www.mpsv.cz je k nemocenskému zveřejněna tisková
>>zpráva z 23.3.2006 a z 30.8.2006.
>
>
>Musi to schvalit snemovna !!
>http://www.mpsv.cz/files/clanky/3034/310806a.pdf
Já bych tak docela neřekla, že to nezvýší administrativu. To, že budou refundovat náhrady mzdy si pro sebe překládám tak, že určitě taky budou chtít kontrolovat oprávněnost, a kromě všeho ostatního se budou ještě šťourat v průměrech pro pracovněprávní účely, které jsou teď ... no asi nejpřesnější je říct, že víceméně je nikdo moc nekontroluje... Ale možná už jsem po dvaceti letech ve mzdové účtárně paranoidní... :o))
:Bohužel to zvýší administrativu a práci na programech značně. Nezáleží na tom zda náhrada mzdy za nemoc bude nakonec refundována. Náhrada mzdy se počítá ze základu jako dovolená, bude mít 3 stupně, a nemoc z roku 2006 se bude sledovat podle legislativy platné pro rok 2006.
Předčasně jsem zajásala , protože po přečtení tiskové zprávy je jasné, že sice cosi( změny) vláda schválila, ale Zákon vyšel ve sbírce a má platit od 1.1. 07, takže pokud změny, které chce vláda neprojdou parlamentem, platit nebudou. Zrovna tak jako neplatnost nebo odsunutí platnosti ,o kterém se zatím jen mluví.
A pan Škromach ať si diskutuje o čem chce,a s kým vlastně diskutuje ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
1. 9. 2006 8:12
Včera jsem si v novinách všimla malého článečku, že Sobotka navrhuje zrušení povinnosti malých organizací platit za zaměstnance prvních 14 dnů nemocenské. Doufám, že to odsouhlasí, tušila jsem, že na nějaké školení - a to mi jich nabízeli spoustu, je ještě do konce roku čas.