Re: moc prosím někoho zkušeného o radu!!
Být vámi,zeptala bych se šéfa jestli to opravdu není půjčka,ta se dá účtovat na krátkodobé finanční výpomoci a neodvádí se z ní DPH.Jinak pokud jste měs.plátci DPH měli jste na přijatou platbu v červenci vystavit daňový doklad a odvést DPH. A záloha se odečítá ve vyúčtovací fakturře jak již psala paní přede mnou.Nemáme to s těmi šéfy jednoduché,že?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
4. 9. 2006 10:35
Dobrý den,
v červenci nám jeden dodavatel poslal na účet 100.000,-Kč-zaměstnavatel mi říkal, že je to záloha (podle mě se to spíše tvářilo jako půjčka,ale není na to smlouva),že mu bude brzy vrácena. Začátkem srpna mu bylo 40.000,- vráceno.Takže nyní mi na účtě 324 vysí 60.000,-.Koncem srpna jsme tomu dodavateli vystavili fakturu asi na 30.000,- a teď mi bylo řečeno, že mám provést zápočet proti té záloze.Lze tento zápočet provést? Já bych to spíš odečetla přímo z té faktury. Nevím si také moc rady z tou zálohou, musí se z toho odvádět DPH,když jsme to přijali na účet, nevím si s tím vůbec rady,mám v těch zálohách zmatek.
Prosím poraďte mi někdo zkušenější jak se v tomto případě zachovat, nevím co s tím. Moc Vám předem děkuji.Marta