Re: moc prosím někoho zkušeného o radu!!
Být vámi,zeptala bych se šéfa jestli to opravdu není půjčka,ta se dá účtovat na krátkodobé finanční výpomoci a neodvádí se z ní DPH.Jinak pokud jste měs.plátci DPH měli jste na přijatou platbu v červenci vystavit daňový doklad a odvést DPH. A záloha se odečítá ve vyúčtovací fakturře jak již psala paní přede mnou.Nemáme to s těmi šéfy jednoduché,že?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 9. 2006 10:35
Dobrý den,
v červenci nám jeden dodavatel poslal na účet 100.000,-Kč-zaměstnavatel mi říkal, že je to záloha (podle mě se to spíše tvářilo jako půjčka,ale není na to smlouva),že mu bude brzy vrácena. Začátkem srpna mu bylo 40.000,- vráceno.Takže nyní mi na účtě 324 vysí 60.000,-.Koncem srpna jsme tomu dodavateli vystavili fakturu asi na 30.000,- a teď mi bylo řečeno, že mám provést zápočet proti té záloze.Lze tento zápočet provést? Já bych to spíš odečetla přímo z té faktury. Nevím si také moc rady z tou zálohou, musí se z toho odvádět DPH,když jsme to přijali na účet, nevím si s tím vůbec rady,mám v těch zálohách zmatek.
Prosím poraďte mi někdo zkušenější jak se v tomto případě zachovat, nevím co s tím. Moc Vám předem děkuji.Marta