Re: Kontrola z FÚ na živnost po zemřelém
*** Je to vlastně ukončení jeho podnikání a v tom případě je to vcelku pochopitelné. Určitě otci někdo účetnictví vedl - zkuste se spojit s ním ***
>>>>Nahllásila se mě jako dědici kontrola z FÚ na
>>>>kontrolu
>>>>účetnictví po zemřelém otci (podnikal na ŽL ). Otcova
>>>>podnikání jsem se vůbec neúčastnil, takže pokud by
>>>>chtěli podávat nějaké vysvětlení byl by to asi
>>>>problém.
>>>>Když pominu morální stránku (daně, soc. zdrav atd.
>>>>bylo
>>>>vše řádně zaplaceno ) - mají na to právo ? Slyšel
>>>>jsem, že kolikrát žádají po podnikatelích věci, na
>>>>které
>>>>nemají vůbec nárok,což bych od státní instituce
>>>>nečekal.
>>>
>>>právo na to mají a pravděpodobně i důvod.
>>
>>
>>Důvod snad jedině udání - jinak by mělo být vše OK.
>>Pro mě je to ale stráta času a nechce se mě tím
>>zabývat.
>
>*** Je to vlastně ukončení jeho podnikání a v tom
>případě je to vcelku pochopitelné. Určitě otci někdo
>účetnictví vedl - zkuste se spojit s ním ***
taky tomu kdo vedl Vašemu otci účetnictví můžete napsat plnou moc ke kontrole dokladů na FÚ a nemusíte se toho vůbec zůčastnit.
to vám věřím, že se vám nechce, ale nic jiného vám nezbyde. jednou jste přijal dědictví, tak sakumpinkl se vším:-(
a jde určitě o kontrolu? nechtějí jen ověřit nějaký doklad (nemusí to být udání na otce, může jít o jinou firmu atd)? pokud tomu nerozumíte, doneste jim co si řeknou, řekněte, že tomu nerozumíte, a poradí si sami. jedině když bude problém, pověřte někoho, kdo tomu rozumí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 9. 2006 10:59
Nahllásila se mě jako dědici kontrola z FÚ na kontrolu účetnictví po zemřelém otci (podnikal na ŽL ). Otcova podnikání jsem se vůbec neúčastnil, takže pokud by chtěli podávat nějaké vysvětlení byl by to asi problém. Když pominu morální stránku (daně, soc. zdrav atd. bylo vše řádně zaplaceno ) - mají na to právo ? Slyšel jsem, že kolikrát žádají po podnikatelích věci, na které nemají vůbec nárok,což bych od státní instituce nečekal.