Re: Společníci s.r.o. a pracovní poměr
20 % zálohová daň by to byla vždy v případě jednalo-li by se u nich o odměnu jednatele, přestože nepřesahuje 5000,- a museli by si podat přiznání.. Jedná se však o mzdu - za činnost ve vedlejším pracovním poměru, kde nepodepsali Prohlášení daň.poplatníka, tudíž 15 % srážková daň je správně. FÚ můžete o převedení špatně odvedené daně požádat můžete.
Re: Společníci s.r.o. a pracovní poměr
Ještě jsem si uvědomila, že když jsem u daň.poradce toto téma nadhodila, bylo mi řečeno, že pokud je společník zaměstnancem, tak pro OSSZ již není pod kódem 7, ale 0?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
6. 9. 2006 15:10
Dobrý den,
prosím o radu ohledně pracovněprávního vztahu u společníků s. r. o., společníci jsou zaměstnáni jako technický ředitel, obchodní ředitel a personální ředitel, který je zároveň zodpovědný za úsek účetnictví, měsíčně pobírají plat fixně 5 000,- Kč (bez prohlášení, bez nároku na stravenky, dovolenou – mzda vyplácena z jediného důvodu, a to je množství cestovních příkazů). Daňový poradce, který nám zpracovával mzdy po odečtu SP a ZP srážel konečnou srážkovou daň ve výši 20%. Domnívám se, že tento postup není správný a výše srážkové daně by měla být 15%. V současné době pro jistotu odvádíme 20% měsíční zálohovou daň. Samozřejmě by bylo pro společníky výhodnější využití institutu srážkové daně, jelikož všichni mají ještě jiný HPP a tudíž by následně museli podávat přiznání. V případě, že by bylo možno použít srážkovou daň, je možno na FÚ zažádat o převod mylně odvedené daně zálohové z účtu 713- ... na 7720- ...? (zálohovou daň jsme odváděli jen poslední dva měsíce, předtím se odváděla na 7720- ale vy výši 20% dle daňového poradce). Díky moc za radu.