Re: Přečerpání dovolené - prosím, spěchá
Nenapsala jsem, že tu dovolenou si celou vyčerpala i s těmi 4 dny v srpnu, takže jí ještě nic nebylo sraženo, ale vlastně nepracovala a teď nevím, co s tím :-( V srpnu čerpala 10 dnů, nárok byl 6 dnů. Udělala bych to tak, že jí proplatím jenom těch 6 dnů, ale nevím, jestli nemám udělat ještě něco, když vlastně nebyla v práci, nebo jestli to proplacením jenom těch 6 dnů končí.
Takže 6 dnů dovolené a 4 dny neplacené volno a z nepl. volna uhradit ZP z MM? Takže když má základ 9000,- Kč, průměr 88,72 Kč, 13 odprac. dnů a prémie 3.240 Kč, skutečně vybranou dovolenou 10 dnů, z toho ale nárok 6 dnů, na výplatní pásce bude mít základ 5.087 Kč (900/23 prac. dnů * 13 odprac. dnů) + 3240 (prémie) + 4259 (6 dnů dovolené) = 12.586,- Kč hrubého, soc. pojištění zaměstnance je 1007, zaměstnavatele 1.133 a zdravotní zaměstnavatel je 3273 a zaměstnanec 567 + 358 (4,5 % z 7955), tj. 925 Kč. Takže čistá mzda bude 9.852. Je to taK? Možná, já nevím. Nevím, kdo to ZP za nepl. volno platí, jestli zaměstnanec nebo zaměstnavatel. Je to svým způsobem i naše vina, protože se ptala, kolik má ještě nárok na dovolenou, aby si ji vybrala, ale protože nás je tady na to hodně, nahlásili jsme jí 10 dnů, místo těch 6.
aha. ona si to musí zaplatit sama, nebo jí to strhnu ze mzdy? Já to chápu tak, že ji to strhne zaměstnavatel, takže čistá mzda teda bude 10.163 Kč (viz údaje výše) s tím, že její ZP je 567 (odvod ze mzdy) + 47 (4 dny nepl. volna) = 614,- Kč, zaměstnavatel odvede 1133 Kč. Já to potřebuju polopatě vysvětlit. Děkuji za trpělivost
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 9. 2006 15:12
Dobrý den, mám problém. Zaměstnankyně ukončila prac. poměr k 31.8.2006, ale přečerpala 4 dny dovolené. Co s tím? Jak jí mám upravit mzdu? Děkuji moc.