Re: rodičovský příspěvek
Myslím, že stále platí, že pokud se o dávku státní sociální podpory zažádá pozdě, lze ji vyplatit pouze 3 měsíce zpětně. Což by ve vašem případě bohatě stačilo. Pokud se rodičák rozesílá dopředu na začátku měsíce za ten měsíc, tak si myslím, že Vám rodičák zašlou zpětně za červenec, srpen a přidají září. Záleží na tom, kdy mají výplatní termíny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 9. 2006 20:44
prosím poraďte mi,
do 15.07.2006 jsem pobírala mateřskou od svého zaměstnavatele, na sociálku jsem si podala žádost na výplatu rodičovského příspěvku. O tento příspěvek jsem zažádala teprve až 22.08.2006 Můj zaměstnavatel měl celozávodní dovolenou do 20.07. a následně mi mzdová zaslala potvrzení o tom kdy jsem ukončila mateřskou přímo na příslušnou sociálku, kde mi někam založili toto potvrzení.Následně když jsem opět oběhla zaměstnavatele a pak sociálku mi přišel dopis o tom že mi přiznávají rodičák s datem přijetí 22.08.2006. Na žádosti jsem uvedla datum od kdy chci pobírat rodičák , tedy od 16.07.2006. Poraďte mi prosím jak je to s nárokem od kdy mohu pobírat a jaké jsou podmínky přijetí žádoasti na sociálce. Já jsem nikde podle mého chybu neudělala a teď jsem cca měsíc bez jakéhokoli příjmu.
Iva