Re: faktury
*** Myslím, že se nemusíte obávat toho znění práce na fakturách. Můžete s něčím vypomáhat, i když máte živnost jinou. S DUZP to bude ale složitější. Jedinné, co mě napadá, zkusit to navléct na dílčí plnění (§21/10) - jedině u něj si můžete stanovit DUZP ve smlouvě. Počkejte ještě na ostatní.... ***
Re: faktury
taky mě napadlo sepsat jako smlouvu s tím, že by se vyfakturovalo jednorázově, ale to neřeší to že chtějí 3 faktuy. Když jsem mu tvrdila, že nemůže jen tak vystavit faktury např. s dnešním DUZP týkajíce se vykládky např. v březnu, tak mi nevěřil. Tak si raději dávám dotaz, abych se zeptala na názory zkušených.
Šéfové někdy chodí se šílenými nápady.
díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 9. 2006 13:05
dobrý den
prosím o názor:
Jsme zámečnická firma a 3x jsme jedné firmě pomáhali se složením sololitu.2x na jaře a 1x nyní v září
Můžeme vůbec vystavit fa s textem složení sololitu, když jsme zámečnická fa?
Problém je, že šéf mi o tom nic neřekl, že něco takového proběhlo a s tou firmou byl domluven, že se u nás někdo zastaví a vystaví se fa. Jenže nikdo nedošel a šéf na to zapomněl.
Nyní když jsme jim pomáhali s tou třetí vykládkou, tak opět přišla řeč na firnanční vyrovnání a fakturaci.
Fa chce ale 3 faktury dle datumů vykládky, ale co s tím když to proběhlo na jaře? Co DPH a DUZP.
Navrhovala jsem jednu fa s datem té poslední vykládky na celkovou částku a nerozepisovat, ale fa potřebuje faktruy 3 aby jim to sedělo s jejich evidencí.
Vůbec se mi do toho nechce, protože z toho cítím průšvih.
děkuji za názory