Faktura za hotové

• (neregistrovaný)

8. 9. 2006 8:59

Dobrý den, prosím Vás, můžete mně sdělit, jestli u faktury placené v hotovosti je potřeba vystavit také příjmový doklad nebo stačí pouze faktura, kde je uvedeno: "platba v hotovosti" ? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 9. 2006 9:04

... (neregistrovaný)

Re: Faktura za hotové
      Jistě byste měla mít u fatrury výdajový PD kde je uvedeno jméno pokladníka kdo peníze vydal (odběratel)a toho kdo hotovost přijal(dodavatel)
      Příjmový Vy jako dodavatel mít nemusíte, to je jasné z fakruty.

• 8. 9. 2006 9:51

Lenka P. (neregistrovaný)

Mě stačí, když mi dodavatel na fakturu napíše rukou "uhrazeno v hotovosti dne..." + podpis

• 8. 9. 2006 11:20

l. (neregistrovaný)

My s vydanou fakturou předáváme odběrateli také kopii příjmového dokladu (s originál podpisem) a v pokladně máme originál příjmového dokladu.

• 8. 9. 2006 13:36

bdm (neregistrovaný)

*** Pokud dodavatel "platba v hotovosti" uvádí jako formu úhrady, pak Vám tím říká, jakým způsobem mu máte zaplatit (že v hotovosti a ne třeba bankovním převodem). Podle mě to vůbec nevypovídá o tom, zda a kdy byla platba provedena. Takže když pak někde na té fa bude uvedeno, že peníze někdo a kdy převzal (jak tady už někdo uvedl), může to stačit - tohle už je potvrzení o tom, kdy, komu a kolik bylo zaplaceno. ***

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).