Re: exekuce ze mzdy u starob.důchodce
napsala jsem to blbě, omlouvám se-správně mělo být, že mu mzda nestačí, proto se ptám, zda mám příkaz vrátit, oznámit Profirealu nebo postoupit ČSSZ ? Nezabavitelné částky má mnohem vyšší než srážku, odměny mít nebude, nebudu mu výhledově moci srazit nic, proto píšu, že má důchod, tak jëstli se mám starat dál ...
Re: exekuce ze mzdy u starob.důchodce
Obvykle bývá doručována plátci mzdy tzv. Součinnost třetích osob, kde uvádíte základní údaje o povinném. Neobdržela-li jste tuto výzvu, evidujte si výši příjmů (nepostačujících pro srážku) pro doložení. Nic ale nezkazíte, sdělíte-li jim tuto skutečnost(že má nižší
čistý příjem) sama. Že má důchod je jejich starost,ne Vaše.
Re:proJiřinuHe ex mzda starob.důchodce
paní Jiřino,ještě mě něco napadlo.Pokud je výkon rozhdnutí-přednostní pohledávka-výživné a zaměstnanec pobírá ČID,příp.PID-také nic nezjišťuji, jejich důchod mne pro výpočet ex nezajímá?Nemusím ve spolupráci s OSSZ nic?děkuji za informaci
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
9. 9. 2006 12:22
Prosím poraďte,starobní důchodce na dobu určitou,má exekuci-nepřednostní pohledávka, 1/3 mu nestačí na splátku 550,- Kč,ale má i druhý příjem-starobní důchod-ten lze myslím také obstavit-ale já ho nemůžu započítat do čisté mzdy pro výpočet srážky?Rozhodnutí o přiznání i částku znám.Nebo musím postoupit OSSZ, která bude ve spolupráci se mzdovou srážet ona z důchodu, já ze mzdy ? nebo to zbytečně komplikuju, srazit jen co dovoluje jeho čistá mzda a důchod v potaz vůbec nebrat? díky za rady