Re: mateřská
Jsem také OSVČ, nemocenské si sice platím, ale ne moc. Nástup na mateřskou jsem měla 1.4.2006 Peněžitá pomoc v mateřství mi náleží, ale vzhledem k výši záloh mi vycházi nižší než rodičovský příspěvek. OSSZ mi vydává potvrzení, kolik mi vyplácí a úřad práce odbor státní soc. podpory (tam kde se žádá o přídavky) mi vyplácí rozdíl. Myslím si,že ve vašem případě by OSSZ měla vydat potvrzení,že vám nevzniká nárok na PPM a ÚP by vám vyplácel výši RP. Nárok ale vzniká až dnem narození dítěte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10. 9. 2006 20:01
prosím o radu. Jsem OSVČ a s koncem roku budu končit činnost.
Z důvodu odchodu na mateřskou (porod březen). Platím si pouze povinné sociální.Nemocenskou si neplatím. Nevím jestli mi leden únor březen (porod) někdo bude platit. nebo si mám začít platit nemocenskou (a kolik) a nastoupit na kontrolku koncem roku.diky