Re: PRO bdm
Jsem Vám moc vděčná za vysvětlení problematiky. Má to logiku. Já jsem jenom nevěděla, jestli mi stačí dobropis od dodavatele, když nemám žádný záznam o reklamaci. Odběratili tedy vystavím dobropis, jenom nevím, jestli si ho zase neodmítne převzít, když mi i fakturu vrátil.
Moc děkuji.
*** Domluvila bych se s tím, komu posíláte dobropis. Nějakou reklamaci by Vám měl poslat, na základě které Vy budete vystavovat dobropis. Takže fa by měl normálně přijmout a přijmout by měl i dobropis a máte oba klid. Pokud si DPH z dobropisu máte uplatnit, budete stejně potřebovat doklad od převzetí druhou stranou. ***
Jenomže s tím pánem je těžká domluva. Vystavenou fa mi vrátil, s tím že ho nezajímá a o dobropisu nechtěl vůbec slyšet. Nevím jak bych ho möhla donutit, aby ho převzal.
Na přijatou fa od našeho dodavatele, jsem přijala dobropis, takže to je ok. Ale co udělám s vydanou fa nevím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
12. 9. 2006 9:27
My jsme subdodavatelská organizace. Máme smlouvu s našim dodavatelem, na přepravu zásilek, které mu potom fakturujeme. Ale můžeme si taky udělat smlouvy s jinými organizacemi, pro které přepravujeme taky zásilky. Takže na zásilky pro naše odběratele dostaneme fa od hlavního dodavatele.
To je právě ten zmíněnej rozdíl¨. Náš dodavatel nám fakturoval 1400,00, které po reklamaci dobropisoval.
Ale náš odběratel vrátil fa, která byla na částku 1700 /t.j. naše¨. ceny/. Poslal mi jí poštou, s tím že nic neuhradí. Kdyby jí uhradil, tak udělám dobropis. Ale nevím co s tím, když jí neuhradil.
Moc děkuju za každou radu.