Re: Jednatel - prac. smlouva na gen.ředi
*** Dovolím si jednu osobní: dost nerozumím tomu, proč to ti lidé dělají - že by se jim slovo "jednatel" zdálo méně vážné než "generální ředitel"? S paní Jiřinkou souhlasím v jednom: MOHOU to být odlišné pracovní povinnosti a pak asi problém nebude. V tomto případě mi to ale dost splývá.....***
Mě taky, ale když to být může, tak to nezměním... Díky
Já mám takový pocit, že jsem kdysi četla, že už bylo nějaké soudní rozhodnutí ohledně tohoto a že obecně platí, že jednatel by měl mít prac. sml. jen na činnost zcela odlišnou od řízení firmy, např. na zajištění nějakých služeb typu vedení účta apod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 9. 2006 10:25
Dobrý den,
může být jednatel společnosti (v našem případě s.r.o., jednatel je zároveň jediným vlastníkem) u této společnosti zaměstnanán na základě pracovní smlouvy jako generální ředitel? Mám zato, že by jednatel neměl mít pracovní smlouvu na činnost, kterou již vykonává jakožto jednatel (obchodní vedení spol., v našem případě jednatel nemá jinou než pracovní smlouvu), ale právě v naší spol. to tak je. Díky