Re: Kdy odečíst hodnotu darů
Najdete i v pokynech pro vyplnění DP. V ZDP pro FO § 16
- Daň ze základu daně sníženého o nezdanitelnou část základu daně (§ 15) a o odčitatelné položky od základu daně (§ 34) ....
Našla jsem v zákoně o daních z příjmů §20/odst.8 - od základu daně sníženého podle §34 (což je odečet ztráty z minulých let) lze odečíst hodotu darů. Pokud jsem to dobře pochopila, tak ty dary mohu odečíst až po uplatnění ztráty. Viz výše zněly odpovědi jinak. Můžete mně potvrdit mé tvrzení? Děkuji
*** :-) ale já nic nenamítám proti postupu :-)) Já jen říkám, že je zbytečné uplatňovat hodně ztráty, když vím, že tam mám ještě další odečitatelnou položku. Takže už při uplatnění ztráty tuto vezmu na zřetel, abych ji mohla uplatnit - dalším rokem ji už neuplatním, kdežto ztrátu ano :-) ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
13. 9. 2006 8:29
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, když se uzavírá rok, lze si odečíst hodnotu darů ze základu daně ještě před odečtením ztráty z minulých let? Děkuji