Re: Kdy odečíst hodnotu darů
Najdete i v pokynech pro vyplnění DP. V ZDP pro FO § 16
- Daň ze základu daně sníženého o nezdanitelnou část základu daně (§ 15) a o odčitatelné položky od základu daně (§ 34) ....
Našla jsem v zákoně o daních z příjmů §20/odst.8 - od základu daně sníženého podle §34 (což je odečet ztráty z minulých let) lze odečíst hodotu darů. Pokud jsem to dobře pochopila, tak ty dary mohu odečíst až po uplatnění ztráty. Viz výše zněly odpovědi jinak. Můžete mně potvrdit mé tvrzení? Děkuji
*** :-) ale já nic nenamítám proti postupu :-)) Já jen říkám, že je zbytečné uplatňovat hodně ztráty, když vím, že tam mám ještě další odečitatelnou položku. Takže už při uplatnění ztráty tuto vezmu na zřetel, abych ji mohla uplatnit - dalším rokem ji už neuplatním, kdežto ztrátu ano :-) ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 9. 2006 8:29
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, když se uzavírá rok, lze si odečíst hodnotu darů ze základu daně ještě před odečtením ztráty z minulých let? Děkuji