Re: platba kartou
>Zdravm, mám tak trochu problém ... když mi zákazníci
>platí kartou a banka si z každé platby strhává provizi
>na výpise mi pošle už částku sníženou o tuto provizi.
>
>to znamená mám pohledávku na 1000,-
>z banky mi příjde platba na 950,-
>a o těch pěti koránách provize se už nikde nic
>neuvádí. nevim jak to mám zaúčtovat ... na základě jakého
>dokladu???
>
>dík za radu
>Petr
co uvádíte, tak to přesně mi dělá u klientů eBanka.
Např. mám pohledávku 1000,--, banka si ztrhla 50,--, o kterých není nikde ani řeč a na účet přišlo jen 950,--.
Zaúčtuji klasicky pohledávku uhradím celou 1000,-- a v zápětí účtuji o bankovních poplatcích 50,--. Takto je to správně, mluvila jsem i se správcem daně a všechny kontroly z FÚ o tomto vědí.
Ano, dělám to také tak a podle mého názoru je to správně. Ostatně jako obchodník přijímající karty máte smlouvu s bankou a tam je jistě napsáno, že za uskutečněnou transakci si banka strhává nějaké procento - takže to máte podloženo i papírově.
Re: platba kartou - ještě drobný dotaz??
Děkuji jenom mám ještě jednu drobnou otázku? Mám v účetním systému agendu na evideci a účtování bankovních výpisů ... mám tento poplatek zaúčtovat zde přímo na výpisu (i když na výpisu z banky není), nebo to mám udělat "v zápětí" zvláštní interní doklad???
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
13. 9. 2006 9:03
Zdravm, mám tak trochu problém ... když mi zákazníci platí kartou a banka si z každé platby strhává provizi na výpise mi pošle už částku sníženou o tuto provizi.
to znamená mám pohledávku na 1000,-
z banky mi příjde platba na 95,-
a o těch pěti koránách provize se už nikde nic neuvádí. nevim jak to mám zaúčtovat ... na základě jakého dokladu???
dík za radu
Petr