Re: Poraďte mi prosím - 1.zaměstnanëc.
Musí přihlásit zaměstnance na OSSZ a ZP do 8 dnů, dále pak se musí přihlásit k platbě zákonného pojištění za zaměstnance - kooperativa - přihlášku bych Vám mohla poslat mailem, mám ji v PC (pište na vkvetonova@svcs.cz). Dotace z ÚP se ještě stále dávají za určité pracovníky např. dlouhodobě nezaměstnané atd. Zažádat UP musíte předtím, než je pracovník vyřazen z evidence.
Re: Poraďte mi prosím - 1.zaměstnanëc.
Jestli Vám ÚP poskytne na daného budoucího zaměstnance dotaci zjistíte na OSSZ. Stačí jen zavolat na patřičnou OSSZ . Po mě chtěl úředník jen jméno zaměstnance a na kterém ÚP je hlášený. Pokud jste z okresu Brno - ještě bych na tohoto pána našla telefonní číslo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 9. 2006 9:28
Dobrý den,
přítel je taxikář (OSVČ). Nyní se rozhodl pro 1. zaměstnance. Co vše je nutné udělat? Přihlásit sebe jako zaměstnavatele a zaměstnance na OSSZ a na ZP. Budoucí zaměstnanec je veden na ÚP. Má přítel nárok na dotaci nebo už se nedává? Pokud dotace ještě existují, jak o ní má zažádat nebo co má udělat?
Existuje nějaká pojistka zaměstnavatele dána zákonem?
Náhodou nevíte, kde bych mohla najít vzor pracovní smlouvy, která by byla vhodná pro taxikáře?
Předem moc děkuji.
Pavla