Re: Poraďte mi prosím - 1.zaměstnanëc.
Musí přihlásit zaměstnance na OSSZ a ZP do 8 dnů, dále pak se musí přihlásit k platbě zákonného pojištění za zaměstnance - kooperativa - přihlášku bych Vám mohla poslat mailem, mám ji v PC (pište na vkvetonova@svcs.cz). Dotace z ÚP se ještě stále dávají za určité pracovníky např. dlouhodobě nezaměstnané atd. Zažádat UP musíte předtím, než je pracovník vyřazen z evidence.
Re: Poraďte mi prosím - 1.zaměstnanëc.
Jestli Vám ÚP poskytne na daného budoucího zaměstnance dotaci zjistíte na OSSZ. Stačí jen zavolat na patřičnou OSSZ . Po mě chtěl úředník jen jméno zaměstnance a na kterém ÚP je hlášený. Pokud jste z okresu Brno - ještě bych na tohoto pána našla telefonní číslo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
13. 9. 2006 9:28
Dobrý den,
přítel je taxikář (OSVČ). Nyní se rozhodl pro 1. zaměstnance. Co vše je nutné udělat? Přihlásit sebe jako zaměstnavatele a zaměstnance na OSSZ a na ZP. Budoucí zaměstnanec je veden na ÚP. Má přítel nárok na dotaci nebo už se nedává? Pokud dotace ještě existují, jak o ní má zažádat nebo co má udělat?
Existuje nějaká pojistka zaměstnavatele dána zákonem?
Náhodou nevíte, kde bych mohla najít vzor pracovní smlouvy, která by byla vhodná pro taxikáře?
Předem moc děkuji.
Pavla