Re: Skončení PP, úřad PP, zdrav.poj.
Pro nahlášení do evidence ÚP je zápočtový list nutný. Pokud budete vedena v evidenci ÚP, nejste povinna platit za tuto dobu zdr. pojištění (plátcem je v tomto případě náš stát). Je však nutné na pobočce zdr. pojišťovny nahlásit tuto skutečnost na předepsaném tiskopise (příslušný kód pro tuto změnu je G.
Děkuju mockrát, já se ale na ÚP nahlásím až teď někdy (tedy až dostanu ten zápočtový list...), takže tam nějaké dny prodlení v placení zdrav.poj.mít budu... To bych měla asi doplatit, že?Ale nevím,jestli od té soboty nebo do pondělí. Ten tiskopis s kÓdem G podám já nikoliv ÚP? Ještě jsem totiž neslyšela, že by se s tím někdo dělal...
Na nahlášení máte 8 dní, zaměstnanec má ze zákona povinnost změny hlásit (ale je pravda, že málokdo toto plní). Ale ÚP (stejně jako všichni zaměstnavatelé) by měl toto také nahlásit. (Máma končila loni a dokonce ji na ÚP na tuto skutečnost upozornili :-) )
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 9. 2006 13:54
Dobrý den,
prosím Vás o radu, skončila jsem k 8.9.2006 pracovní poměr. Zatím jsem bez zaměstnání.
1) Pokud se budu hlásit na Úřad práce, potřebují k tomu zápočtový list a dohodu o ukončení prac.poměru?
2) zdravotní pojištění si mám jít doplatit od soboty či až od pondělí? Jakým způsobem to mám doplatit, mám podat nějaký papír nebo jen zaplatit nějakou denní částku?
Předem Vám mockrát děkuji za pomoc.