Re: Prodej firem. vozu-cena menší než od
Aha, ale co když ten zaměstnanec již ukončil PP... Když to prostě nejde už dodanit...
Pokud jste mu prodali v době, kdy ještě zaměstnancem byl, měli jste v tom měsíci zdanit spolu se mzdou. Zkusila bych se s ním dohodnout, zda by byl ochoten složit na váš účet a proúčtovat to nejbližším výplatním termínu. Kdyby se cukal, nezbývá asi než oznámit FÚ, a ten daň vybere. Bylo by z toho ale určitě přinejmenším penále...
Omlouvám se, neinformovala jsem vás úplně přesně (k čemuž mě přivedla vaše otázka). Podívala jsem se ještě jednou do zákona, a tam je, že FÚ vybere nedoplatek tehdy, když k němu došlo vinou poplatníka :-((. Takže by to celé musel uhradit zaměstnavatel - a to tak, že se ta výhoda (=rozdíl mezi cenou obvyklou a skutečnou) považuje za čistý příjem toho poplatníka, takže se musí zvýšit tak, abyste zjistili hrubou mzdu, ze které po zdanění zbude čistá v téže výši. (Anglicky se tomu říká gross up, v Čechách jsem syšela výraz "bruttalizace"). Sama jsem před pár lety takový případ měla a zapomněla jsem na to jako na smrt... Takže asi by fakt byla lepší domluva s dotyčným. Snad je to slušný člověk.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
13. 9. 2006 13:57
Mohli byste mi, prosím, poradit, co se stane, pokud prodá firma vůz svému zaměstnanci za nižší cenu než je oficiálně provedený odhad?
Mockrát děkuji.