Re: špatně zaúčt. částka na faktuře r.20
Je mi vždycky líto lidí, kterí se nedočkají odpovědi, proto se Vám pokusím napsat alespoň svůj názor. Záleží na tom, čeho se týká ta faktura. Pokud je to v r.2005 v nákladech, tak bych to viděla na dodatečné přiznání, protože na základě kurzů jste dala do nákladů víc než jste měla. Pokud je to věc, která je např. na skladě, tak bych to opravila interním dokladem v r.2006. Záleží na tom, o jakou částku se jedná. Kdyby byla směšná, troufla bych si to normálně opravit v letošním roce. Rozdíl této částky se zdaní až za letošní rok. To je můj pohled na věc... :-)
Ivana
Ještě mě napadla myšlenka kolem kurzového rozdílu. Platila se faktura ještě v loňském roce? V tom případě by z toho musel vyjít velký kurzový zisk a ten byste naopak měla ve výnosech... Takže by po opravě zas takový rozdíl ke zdanění vyjít neměl... možná...:-)
Ivana
Jediné správné řešení je dodatečné přiznání. Já osobně, vzhledem k malé částce a vzhledem k šéfům, bych to nechala být. Pokud to tedy zatím řešíte jen vy a nikdo vám nekouká pod ruku. Závazek v EUR klidně můžete platit v USD. Kurzovým rozdílem vše dorovnáte. Nedovedu si představit kontrolu, která bude přepočítávat všechny kurzy a kurzové rozdíly. Doufám, že se teď na mě nesesypou kolegové, co vám to radím za nepřístojnosti...:-(
Ono by to totiž souviselo i s dodatečným přiznáním na DPH. Z kterého by nevyplývala žádná daň, ale muselo by se podat.
Ivana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 9. 2006 14:20
Dobrý den,
našla jsem chybu v účetnictví.. Na faktuře došlé z roku 2005 z jiného členského státu je částka v dolarech,ale já jí omylem zaúčtovala v eurech :o(.
Potřebovala bych poradit co teď s tím. Předem moc děkuju