Re: Přídavek na dítě - ještě jednou PROS
Pokud chce potvrzení o příjmech za rok 2005 pro doložení příjmů na přídavky, pak musí donést tiskopis " Doklad o výši ročního příjmu"ze "sociálky", kde si budou o přídavky žádat. Pokud společně nezdaňovali, tak v příslušném oddíle příjmy §6 na druhé straně do kodu 1 zapíšete jeho čistý roční příjem u Vás, do kodu b vyplacenou nemocenskou(pokud jste ji vypláceli Vy, pokud ji vyplácenla OSSZ tak kod b nevyplňujete). Vypíšte od kdy do kdy v tom roce u Vás pracoval, IČO, razítko a podpis. Do čisté mzdy nesmíte zapomenout zahrnout i daň.vyrovnání z roku 2004 pokud jste jej vypláceli. Pokud zdaňovali společně, do kodu a napíšete jen to daňové vyrovnání, popř. jiná plnění neuvedená v jejich příjmech pro daň.přiznání, Kod b tak jako v předchozí situaci a oni dva si musí na příslušném FÚ zažádat o opis daň.přiznání ( na počkání a zdarma).
Re: děkuji a přeji pěkný zbytek dne
Ano, to je v pořádku, protože jste si sama podávala DP asi z důvodu souběhu několika zaměstnáni nebo protože jste si sama chtěla udělat daň.vyrovnání. To, o jsem popsala se týká pouze v případě podání DP u SPOLEČNÉHO zdanění manželů. Takže je to vysvětleno. Čauky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 9. 2006 16:11
Dobrý den,
ještě jednou bych se chtěla zeptat ohledně přídavků na dítě. Náš zaměstnanec chce potvrzení, které má pravděpodobně doložit k žádosti o přídavek na dítě, o které ale žádá jeho manželka. Nevím jaké potvrzení chce, jestli mu můžu vystavit doklad, že neuplatňoval odpočet na dítě? Protože nic jiného mě (i jak mi bylo níže zodpovězeno) mě nenapadá a nebo si napíše sám čestné prohlášení? Myslela jsem ale, že je to potřeba až k ročnímu zúčtování daní, takže tomu moc nerozumim, jsem začátečník, tak mi prosím někdo poraďte.
Moooc děkuji