Re: Slevy na dani-prosim pani Jirinku
Odpovídala jsem včera o něco níže. Důchodové spoření můžete odečíst až v částce, kterou jste si ročně naspořila nad 6000 Kč, maximálně ale můžete odečíst 12000 Kč. Takže jestli spoříte 500 Kč, to je ročně 6000, tak ne. Kapitálové životní můžete také odečíst maximálně ve výši 12000 (ne až to co je nad 6000, ale skutečně to, co jste zaplatila - potvrzení Vám zašlou), pokud v tom roce splníte podmínky pro ten odečet, jak píše paní Dita.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 9. 2006 20:34
Dobry den,
prosim o radu. Budu si moci uplatnit slevu na dani za r.2006 (penzijni pripoj., KŽP atd.), pokud jsem si ted smlouvy menila, zvysila, aby se mi pro i dalsi rok uplatnit mohly a splnovala jsem vse potrebne.Neco jsem si zridila i kvuli hypotece, KŽP jsem nemela.
Myslim tim v rocnim zuctovani dane za r.2006, ze by se mi sleva uplatnila v pomeru za ty mesice, co to mam zvysene?
Napr.penzijní jsem si platila 200,- , ted 500,-kč.Pro příští rok si uplatním slevu 6000,- Kč.
Lze tedy neco uz uplatnit za r.2006???
Děkuji všem za radu, myslím si, že to nelze, že až v příštím roce, ale nejsem si jista.Kdyby to šlo, bylo by to fajn:-)
-----------------------------------------------------
Pani Dita mi odpovedela. Zákon o daních z příjmu §15, odst. 5, 6. Ve zkratce: PP nad částku 6000Kč ročně, max. 12000Kč ročně. Tzn. platíte-li měsíčně 500Kč nemůžete si uplatnit nic. U ŽKP - splňujete-li podmínky uvedené v §15/odst.6 částku max.12000Kč ročně.
-------------------------------------------------------
Rozumim tomu dobre, ze ja si tedy letos neuplatnim nic.Jinak vim, ze mzdova ucetni uplatnovala PP prave 500,-/mesic, tedy ze to brala min 6.000,-Kč a pak i financ.poradce mi rekl, ze staci platit 500,-abych to spolnovala.
Muze mi odpovedet pani Jirka, prosim Vas, vim od lidi, ze jste odbornik a sama dle Vasich odpovedi delam nektere veci.Rozumite tomu a ujasnujete veci a vite je 100%. Dekuji