Re: Základy účetnictví
zkuste stránku www.ucetnisvet.cz - najdete tam spoustu informací, jsou tam vzorové účtové osnovy, je tam Výkaz zisku a ztráty a Rozvaha - v nich jsou uvedeny účty podle toho jak se řadí do těchto výkazů i s uvedením jestli Aktivní, Pasivní - ale bez učebnice se opravdu neobejdete.Pokud si zajdete do prodejny knih - budete překvapen kolik je knih věnujících se této problematice. A to můžete zatím jen prohlížet, než se rozhodnete, co koupíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
21. 9. 2006 21:20
Dobrý večer,
prosím vás, neznáte někdo nějakou www stránku, kde bych si mohl přečíst úplné základy účetnictví? Co to jsou aktiva, pasiva, co znamená strana MD, D, atd. Jsem v prvním ročníku, minulý týden jsem chyběl a učebnici ještě nemám :-( Vůbec jsem dnes nevěděl o čem je řeč.
Díky moc za případnou pomoc.